Kategorie przepisów

Ciasto Krysi

Składniki

biszkopt

masa

masa jabłkowa

Sposób przyrządzenia

BISZKOPT:
Białka ubić na sztywną pianę i dodać cukier. Następnie dodawać żółtka, mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać i wylać na prostokątną blaszkę. Piec na złoty kolor około 30 minut.

MASA JABŁKOWA:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i postawić w garnku na ogień. Wsypać cukier. Gdy będzie gorące wsypać galaretkę i żelatynę. Gorącą masę wyłożyć na zimny biszkopt i odstawić do całkowitego ostygnięcia.

MASA BUDYNIOWA: 1,5 szklanki mleka zagotować. Do reszty mleka dodać cukier, budyń i mąkę. Gotowym rozczynem zalać gotujące się mleko. Budyń odstawić do ostygnięcia. Margarynę zmiksować i dodawać do niej zimny budyń.

Gotową masę wyłożyć na zimną masę jabłkową.
Ciasto polać polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2541
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ambasador

Ambasador

neta_1904#

Dodane przez:

neta_1904

2009-07-16
Biszkopt oszczędny

Biszkopt oszczędny

gajdanka#

Dodane przez:

gajdanka

2010-01-31
Biszkopt oszczędny
Pleśniak

Pleśniak

mala#

Dodane przez:

mala

2009-03-04
Cynamonki

Cynamonki

mala#

Dodane przez:

mala

2009-03-05

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto Krysi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014