Kategorie przepisów

Ciasto makowe z serem

Składniki

masa serowa

masa makowa

Sposób przyrządzenia

Masa serowa:
Ser zemleć. Żółtka utrzeć na puch z połową cukru-dodawać po łyżce sera i resztę składników jeszcze chwilę ucierać. Ubić pianę na sztywno dodać resztę cukru ubić.
Wymieszać delikatnie z serem.

Mak sparzyć zemleć.
Żółtka, margarynę utrzeć z połową cukru-dać do maku, mąkę z proszkiem - oprószone mąką ziemniaczaną bakalie też. Ubić pianę z resztą cukru delikatnie wymieszać.

Ciasta kłaść na blasze kupkami na przemian - ciasto makowe 1 łyżka i serowe 1 łyżka itd.

Piec w 180 około godz.
Gotowe polać czekoladą i posypać wiórkami migdałowymi.
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2229
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Ania0110#

Dodane przez:

Ania0110

2010-03-01
Biszkopt z orzechami

Biszkopt z orzechami

Ania0110#

Dodane przez:

Ania0110

2009-05-23
Biszkopt z orzechami
Spód biszkoptowy

Spód biszkoptowy

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-20
Placek kolorowy

Placek kolorowy

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-06-02
Przed upieczeniem .

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto makowe z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014