Kategorie przepisów

Ciasto makowo-serowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło utrzeć z 1 szklanką cukru i 6 żółtkami, dodać ser i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie roztrzepać. Ubić pianę z 6 białek i delikatnie wymieszać z masą serową, dodać rodzynki i olejek.
Mak sparzyć i trzy razy zemleć.

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, mąkę i proszek. Delikatnie roztrzepać i połączyć z pianą z białek. Kłaść na przemian 2 łyżki masy makowej i 2 łyżki masy serowej.
Piec 35-45 minut w temperaturze 180-190*C
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1090
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Karpatka

Karpatka

mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-28
Deser z galaretek

Deser z galaretek

mala#

Dodane przez:

mala

2010-04-27
Bananowiec

Bananowiec

mala#

Dodane przez:

mala

2010-02-25
Bananowiec2
Krówka

Krówka

mala#

Dodane przez:

mala

2010-02-05

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto makowo-serowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014