Kategorie przepisów

Ciasto na naleśniki uniwersalne

Opis

Do naleśników wykonanych tym sposobem można stosować zarówno nadzienie słodkie jak i wytrawne. Naleśniki mogą być przechowywane w lodówce, ale nie zamrożone, nawet przez kilka dni, zawinięte w foliową torebkę.

Jest to porcja na około 15—16 szt.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajo roztrzepać z mlekiem, dodać wodę( ja często dodaję zamiast zwykłej wody wodę gazowaną mineralną lub mleko), mąkę, sól, cukier, olej i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek mąki.

Smażąc pierwszy naleśnik, patelnię posmarować tłuszczem, następne smażyć już bez tłuszczu.
Ocena przepisu: 4 (61 gł.)
Wyświetlenia: 136582
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto na naleśniki uniwersalne
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 20 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Krokiety z ciasta naleśnikowego z kapustą i grzybami

Krokiety z ciasta naleśnikowego z kapustą i grzybami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-04
Krokiety z kapustą i grzybami
Pancakes

Pancakes

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-11
pancakes
Naleśniki migdałowe

Naleśniki migdałowe

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-12
nalesniki migdałowe
Ruskie naleśniki

Ruskie naleśniki

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-16
ruskie naleśniki

Zobacz wszystkie (32)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na naleśniki uniwersalne

!kuchdaś#

!kuchdaś

2012-07-17 11:42:17

Przepyszne.. naprawdę polecam... i jeszcze do tego odrobina cukru waniliowego
!kolin#

!kolin

2012-03-28 23:57:16

Tomek.. mi czasami takie sie robią gdy zmniejszę ogień po to by coś w miedzyczasie innego zrobić. Spodziewam się, że to może być wina zbyt słabego ognia pod patelnią :)
Musi być dość mocno rozgrzana a naleśnik jest gotowy do przewracania gdy odejdzie od brzegów a cały jego wierzch sie zetnie.
Ciasto powinno być rzadkie jak mleko skondensowane bądź śmietanka do kawy, warstwa na patelni to około 1- 1,5 milimetra.
!Milenaaaa#

!Milenaaaa

2011-11-24 09:41:19

Tomek spróbuj robić bez proszku do pieczenia. Ja nigdy nie dodawałam i myślę, że nie jest do niczego potrzebny.
!Tomek#

!Tomek

2011-11-09 15:59:32

Witam mi naleśniki wychodzą jak opłatek takie sztywne ,wiecie może czemu robiłem tak jak w tym przepisie i inne ale zawsze wychodzą tak samo sztywne czemu?
!Norbert 1990#

!Norbert 1990

2011-08-12 11:38:47

Polecam ;) bardzo smaczne :)
!Placek#

!Placek

2011-08-08 13:04:27

Naleśniki wyszły pyszne :)
Polecam ;)
!Sylwia#

!Sylwia

2011-07-22 18:15:52

Bardzo dobry przepis. naleśniki wyszły smaczne. ja dodałam 1 łyżeczkę cukru waniliowego.
!tobiasz ;) #

!tobiasz ;)

2011-06-10 14:11:13

normalnie kobieta nie uwierzyla ze to moja robota:) cukier wanilinowy polecam;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014