Kategorie przepisów

Ciasto na paszteciki drożdzowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże utrzeć z cukrem, dodać 3 łyżki mąki i tyle letniego mleka aby masa miała gęstość śmietany.

Pozostawić w cieple.

Gdy rozczyn wyrośnie, dodać rozmącone jajko i resztę mąki, posolić i wyrobić ciasto. Stopniowo wlewać stopione masło, cały czas wyrabiając, odstawić w ciepłe miejsce.

Gdy ciasto dwukrotnie zwiększy objętość, rozwałkować je i pokroić na prostokąty.
Smarować farszem, zwijać w rulony i sklejać boki.
Gdy wyrośnie smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Można używać farsz mięsny, grzybowy z kapusty lub inne.
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 4046
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto na paszteciki drożdzowe
edwarda76#

Dodane przez:

edwarda76

2013-02-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wiosenne ciasteczka

Wiosenne ciasteczka

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2008-11-29
Poprostu przepyszne a ten zapach w domu
Czekoladowy biszkopt

Czekoladowy biszkopt

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2008-11-29
Już przekrojony
Makowe ciasto z białek

Makowe ciasto z białek

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-09
Napoleonka - moja

Napoleonka - moja

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-31

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na paszteciki drożdzowe

2013-02-21 15:46:08

Bardzo często korzystam z takiego przepisu na ciasto drożdżowe. Lubię wykorzystywać do niego różne rodzaje farszu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014