Kategorie przepisów

Ciasto śmietanowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozetrzeć drożdże w śmietanie, mąkę posiekać z masłem, dodać sól i rozrobione w śmietanie drożdże. Wyrobić ciasto. Zostawić, aby odpoczęło. Na posypanej mąką stolnicy ułożyć z ciasta wałek, rozpłaszczyć na pasy szeroki 5 cm, nałożyć farsz, zalepić ciasto na całej długości i pokroić na małe paszteciki. Posmarować jajkiem, posypać kminkiem, ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem, wstawić do gorącego piekarnika i piec na złoty kolor.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1923
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wielkanocny jogurtownik z krokantem
Tort urodzinowy Henryki

Tort urodzinowy Henryki

#

Dodane przez:

2008-03-30
Tiramisu

Tiramisu

#

Dodane przez:

2009-12-23
Babeczka herbaciana

Babeczka herbaciana

donia84#

Dodane przez:

donia84

2008-04-02

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto śmietanowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014