Kategorie przepisów

Ciasto tortowe czekoladowo cappucino i śmietaną

Składniki

Sposób przyrządzenia

Upiec biszkopt w formie 25/40 i ostudzony przekroić na 2 "plastry", następnie oba nasączyć zaparzona uprzednio kawą.

Budynie ugotować, a następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną chałwę i tak długo mieszać aż chałwa całkowicie się "rozpuści" i połączyć z budyniem. Budyń odstawić do ostygnięcia.
W tym czasie do garnuszka włożyć 10 dag margaryny i roztapiając na ogniu dodawać krówki i mleko. Gdy się już wszystko połączy -odstawić do przestudzenia.
Margarynę do kremu dokładnie rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą i dodać wg uznania kakao.
Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć krem i równo go rozprowadzić. Położyć na nim drugą część ciasta i docisnąć.
Kremówkę ubić na sztywni i dodać śmietana-fix zmieszany z cukrem waniliowym. Wyłożyć śmietanę na biszkopt i polać chłodną i gęstą masą - polewą z krówek.
Następnie wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Ocena przepisu: 4 (40 gł.)
Wyświetlenia: 19951
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto tortowe czekoladowo cappucino i śmietaną
#

Dodane przez:

2007-10-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 47 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Bajka

Bajka

grazka862#

Dodane przez:

grazka862

2012-06-30
Chrust

Chrust

grazka862#

Dodane przez:

grazka862

2009-03-06
Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

cassey#

Dodane przez:

cassey

2007-11-04
Milky Way

Milky Way

magda1978#

Dodane przez:

magda1978

2008-02-17

Zobacz wszystkie (16)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto tortowe czekoladowo cappucino i śmietaną

2008-10-23 10:50:00

ciasto wygląda bardzo apetycznie,muszę je zrobić i przekonac się czy tak samo smakuje

2008-10-21 23:21:48

wygląda przepysznie i pewnie jeszcze lepiej smakuje!
!Suzie#

!Suzie

2008-10-14 13:37:27

wg mnie ilosc mleka 1/2 - 3/4 jest zalezna od tego ile mleka podawane jest na opakowaniu budyniu,
!Ola#

!Ola

2008-10-14 13:23:50

Chciałabym zrobić to ciasto, ale nie bardzo rozumię w przepisie proporcji tego mleka . Budynie ugotować na 1/2L mleka czy 2/3L. Sorki ale dla mnie to jest nie czytelne, ale proszę o odpowiedz bo ciasto wygląda pysznie :)

2008-10-11 23:02:20

Ciacho pycha!! Polecam
!Monika#

!Monika

2008-10-08 18:32:42

Drogie koleżanki - a jak zrobic ten biszkopt czekoladowy - bo biszkopty to za bardzo mi nie wychodzą.
pozdrawiam

2008-10-04 10:41:10

ciasto jest przepyszne-poszło mi w mig ze stołu:))) Ps. droga czekoladko podziwiam twoje przepisy -są super!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam

2008-10-03 21:12:59

Ciasto jest przepyszne. Ostatnio robiłam je na chrzciny mojej córeczki. Ciasta zabrakło i każdy chciał przepis.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014