Kategorie przepisów

Ciasto z jabłkami i budyniem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, cukru, jaj, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i rozdzielić je na dwie nierówne części.
Większą część rozwałkować i przenieść do formy.

Na ciasto wyłożyć jabłka i posypać cukrem waniliowym.
Gorącym budyniem (ugotowanym w 2 i 1/2szkl mleka z łyżeczką masła) zalać jabłka, przykryć je drugą częścią ciasta i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 5744
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto z jabłkami i budyniem
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jabłecznik teściowej

Jabłecznik teściowej

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-04
Kawałek ciepłego jabłecznika
Ciasto włoskie

Ciasto włoskie

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-10
Tym razem z żurawiną i orzechami :)
Betlejemskie

Betlejemskie

cevina90#

Dodane przez:

cevina90

2010-01-25
Betlejemskie
Naleśniki z

Naleśniki z "Kuchni Polskiej"

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-11
nalesniki

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z jabłkami i budyniem

2010-03-12 10:32:47

bardzo dobry-ja też dodaję zwykły budyń

2009-03-19 20:05:01

PYSZNY tzw. budyniowiec ja dodaje budyń waniliowy zamiast owocowy:-)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014