Kategorie przepisów

Ciasto z masą krówkową

Składniki

Sposób przyrządzenia

2 szklanki mleka, szklankę cukru, cukier waniliowy i masło gotujemy. Resztę mleka, żółtka i mąkę miksujemy i wlewamy do wrzącego mleka, mieszamy. Puszkę z masą krówkową lekko podgrzewamy w gorącej wodzie.

Na blasze układamy herbatniki, wylewamy gorącą masę. Układamy biszkopty, rozsmarowujemy ciepłą masę krówkową. Studzimy i wykładamy kremówkę ubitą z 3 łyżkami cukru pudru, posypujemy startą czekoladą.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 22948
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto z masą krówkową
madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-04-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Skubaniec

Skubaniec

to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-05-18
Orzechowiec

Orzechowiec

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-04-16
Kolorowe ciasto z białek

Kolorowe ciasto z białek

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-16
Pięknie wygląda prawda
Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-01-31
Rolada biszkoptowa

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z masą krówkową

!Gosia#

!Gosia

2011-02-23 19:20:08

ja myślałam że szklanka to 250 ml :P I zawsze tak liczę, taka jest zasada- jak to Magda napisała, 2 szkl to pół litra. Rzecz jasna szklanki są różne, no ale zasada stara jak świat
!Kasia#

!Kasia

2009-12-22 07:33:48

1/2litra= 500ml
1szklanka to 200ml więc:
2 szkl.=400ml i 100ml mleka nam zostaje do zmieszania z żółtkami!!!
!Magda#

!Magda

2009-10-09 17:39:03

Coś mi się składniki nie zgadzają: 1/2 litra mleka = 2 szklanki czyli jak 2 szkl. mleka zagotuję to co mam miksować z żółtkami?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014