Kategorie przepisów

Ciasto z mascarpone

Składniki

ciasto

krem

Sposób przyrządzenia

Oddziel żółtka od białek. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Miksuj, dodając cukier, kakao i żółtka, aż masa zgęstnieje. Dodaj mąkę.

Ciasto wlej do naczynia wysmarowanego masłem i piecz około 40-45 minut w temp. 180*C.

Przygotuj krem:
wymieszaj dokładnie żółtka z cukrem, dodaj serek. Biszkopt pokrój poziomo na 2 części i posmaruj kremem. Z wierzchu posyp całość kakao lub startą czekoladą.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5189
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biało-brązowe ciasto z wiśniami

Biało-brązowe ciasto z wiśniami

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-22
Biało-czarne i czerwone
3 bit

3 bit

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-04-24
Bobki pawiana

Bobki pawiana

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-04-26
Napoleonka

Napoleonka

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-26

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z mascarpone

!!rq#

!!rq

2011-03-09 13:41:27

Całkiem niezłe ciasto. Krem mi tylko trochę za rzadki wyszedł...
!Alicja#

!Alicja

2010-01-28 20:42:01

Ciasto niezle, ale do biszkopta dodalabym proszku do pieczenia i mozna tez dac wiecej serka mascarpone. Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014