Kategorie przepisów

Ciasto z rabarbarem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier mieszamy z margaryną. Dodajemy żółtka, jajko, śmietanę i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na pół godziny.
Po wyjęciu z lodówki 2/3 ciasta wkładamy na wysmarowaną blachę i układamy na nim obrany i pokrojony na kawałki (1-1,5cm) rabarbar. Pozostałym ciastem przykrywamy rabarbar.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 150 stopni ok. 40 minut.
Po wyjęciu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ocena przepisu: 3 (108 gł.)
Wyświetlenia: 72924
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto z rabarbarem
danusia#

Dodane przez:

danusia

2006-07-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 42 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

#

Dodane przez:

2009-01-21
Ciasto z jabłkami

Ciasto z jabłkami

#

Dodane przez:

2010-01-16
Ciasto cukiniowe

Ciasto cukiniowe

Bree#

Dodane przez:

Bree

2006-08-01
Biszkopt z makiem

Biszkopt z makiem

#

Dodane przez:

2010-01-23
Biszkopt z makiem

Zobacz wszystkie (25)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z rabarbarem

2011-06-18 19:25:51

Po takich pochwałach,to musi być pyszne:) szkoda,że juz nie ma rabarbaru:(
!kstr.NY.#

!kstr.NY.

2011-02-13 02:11:35

jestem pewna ze pyszne,ja do piany dodaje kisiel- czerwony, o tej porze roku robie przewznie z jablkami - pychotka
!przepis  na  placek  z  rabarbaru#

!przepis na placek z rabarbaru

2010-10-31 20:07:56

prosze mi pokazac przepis na placek z rabarbar

2010-05-12 22:10:07

Rabarbar jest dobrym dodatkiem do ciast, super smakuje szarlotka z rabarbarem i pianą.
!Andrzej M.#

!Andrzej M.

2009-06-06 15:56:04

Przepis jest super,ciasto wychodzi bardzo dobre.Ja dodałem tak jak inne Panie zalecały piankę z białek z łyżką cukru i łyżeczką maki ziemniaczanej.

2009-06-06 10:38:18

Kiedyś nie mogłam przekonać się do rabarbaru, ale gdy spróbowałam tego ciacha to polubiłam rabarbar:)

2009-06-05 21:19:44

Ciasto tak apetycznie jak wygląda tak smakuje :)
!Ewelina S. Zielona Góra#

!Ewelina S. Zielona Góra

2009-05-22 19:21:52

upiekłam - pychotka. Do białek dodałam cały olejek śmietankowy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014