Kategorie przepisów

Ciasto z winogronami

Składniki

ciasto

krem

do posmarowania

  • dżem z czarnej porzeczki 3 łyżki

do przybrania

Sposób przyrządzenia

Ciasto: margarynę posiekać z mąką, cukrem pudrem i śmietaną, zagnieść i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie włożyć do formy wysmarowanej margaryną i posypanej mąką, piec w 220st ok. 15-20 minut. Lekko wystudzić i wyjąć z formy.

Krem: Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z 0,25 szklanki ostudzonej galaretki.

Ciasto posmarować dżemem, nałożyć krem, na to przecięte na pół winogrona. Wszystko zalać tężejącą galaretką.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1577
Ile porcji: 16
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

3bit po mojemu

3bit po mojemu

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-08-03
Orzechowa zebra

Orzechowa zebra

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2011-12-12
Kruszon

Kruszon

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-30
Biszkopt z budyniem

Biszkopt z budyniem

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-09-28

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z winogronami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014