Kategorie przepisów

Cielęcina gotowana z warzywami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, pokrajać na porcje.
Zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem soli, czosnku i zmiażdżonego ziela angielskiego (ok. 3 ziarna).
Do wrzątku włożyć przygotowane mięso. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 40-50 min.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub poszatkować na szatkownicy, dodać do przegotowanego mięsa i ugotować do miękkości. W czasie gotowania płyn powinien niemal całkowicie odparować. Ugotowaną potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyłożyć na półmisek, posypać pietruszką z koperkiem. Podawać z dodatkiem ziemniaków puree i z surówkami.
Ocena przepisu: 3 (9 gł.)
Wyświetlenia: 10244
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Cielęce klopsiki

Cielęce klopsiki

#

Dodane przez:

2008-10-21
Siekane kotlety cielęce

Siekane kotlety cielęce

#

Dodane przez:

2009-03-24
Cielęcinka pod kołderką

Cielęcinka pod kołderką

vilyte#

Dodane przez:

vilyte

2008-11-02
Flaczki cielęce

Flaczki cielęce

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-09-01

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina gotowana z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014