Kategorie przepisów

Ciemny biszkopt z bitą śmietaną

Składniki

na poncz

Sposób przyrządzenia

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Wylewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 35 minut. Po upieczeniu studzimy, kroimy na 2 krążki i nasączamy ponczem (wymieszać
wszystkie składniki na poncz). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Smarujemy jedną warstwę ciasta, przykrywamy drugą, smarujemy z wierzchu. Można dowolnie udekorować.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1465
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciemny biszkopt z bitą śmietaną
Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biszkopt kakaowy z orzechami

Biszkopt kakaowy z orzechami

jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2010-02-23
Biszkopt kolorowy

Biszkopt kolorowy

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-03-03
Biszkopt jasny

Biszkopt jasny

najna22#

Dodane przez:

najna22

2010-03-05
Biszkopt ciemny

Biszkopt ciemny

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-03-06

Komentarze

Do przepisu na: Ciemny biszkopt z bitą śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014