Kategorie przepisów

Ćwiartka z kurczaka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ćwiartki z kurczaka myjemy, osączamy z wody. Nacieramy czosnkiem, posypujemy wegetą, solą i pieprzem i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie obsmażamy na oleju na złoty kolor z 2 stron i przekładamy do garnka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy podsmażoną cebulę i pieczarki na tym samym tłuszczu co smażył się kurczak. Dodajemy marchew i przyprawy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości (około ½ godziny) podawać z ziemniakami.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 4346
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ćwiartka z kurczaka
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-03-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Potrawka z kurczaka z dodatkami

Potrawka z kurczaka z dodatkami

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-03-02
Kurczak z fasolą

Kurczak z fasolą

Wisienka#

Dodane przez:

Wisienka

2010-03-03
Paprykowe udka z kurczaka

Paprykowe udka z kurczaka

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-04
Marynowane pałki z kurczaka

Marynowane pałki z kurczaka

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-04

Komentarze

Do przepisu na: Ćwiartka z kurczaka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014