Kategorie przepisów

Cytrynowiec

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować budyń na wodzie z sokiem z cytryn i cukrem, przestudzić i zmiksować z margaryną i żółtkami. Wylać na biszkopt. Śmietanę ubić i wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody. Ubitą kremówkę wylać na budyń, a na wierzch ułożyć petit berry.
Ocena przepisu: 4 (297 gł.)
Wyświetlenia: 58630
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Cytrynowiec
#

Dodane przez:

2006-11-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 89 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sypana szarlotka

Sypana szarlotka

SYLWIA#

Dodane przez:

SYLWIA

2010-02-24
Placek kokosowy

Placek kokosowy

SYLWIA#

Dodane przez:

SYLWIA

2008-12-24
Manniak

Manniak

#

Dodane przez:

2006-12-04
Prince polo

Prince polo

ssania#

Dodane przez:

ssania

2009-03-26

Zobacz wszystkie (59)

Komentarze

Do przepisu na: Cytrynowiec

2012-03-22 19:12:27

W sumie to szukam ciast gdzie nie muszę piec, bo mój piekarnik ostatnio nawala ;/ ale gdybym zamówiła z piekarni biszkopt a resztę tego ciasta zrobiła sama- to wyszłoby mi całe ciasto w miarę tanio :) poza tym nie lubię tych sztucznych sklepowych ciast ;/ bleh... dzięki za podsunięcie fajnego pomysłu :)

2010-08-06 09:46:34

Wyśmienity placek,wypróbowałam ale na drugi dzień ma jeszcze lepszy smak.
!Magda#

!Magda

2010-06-18 13:05:12

jeszcze nie robiłam ale niema masy cytrynowej
!Lamia#

!Lamia

2010-03-01 14:57:40

Ja z kolei dodaję do dwóch budyniów śmetankowych ugotowanych w 0,5 l mleka suchą galaretkę cytrynową, a następnie, po wystygnięciu, margarynę. To jeśli chodzi o masę cytrynową. Do kremówki dodaję dwie bite śmietany w proszku oraz dwa smietan fixy i wszystko to razem miksuję az masa smietanowa będzie sztywna. Herbatnki moczę w ponczu z przesłodzonej wody z dodatkiem soku z cutryny i sporej ilości wódki lub spirytusu. Na koniec herbatniki zalewm lukrem cytrynowym zrobionym wyłącznie z cukru pudru i soku z cytryny. Ciasto jest naprawdę rewelacyjne i robi furorę zawsze tam, gdzie sie pojawi.

2010-02-07 15:31:04

Ciekawy przepis napewno go wypróbuję.

2009-12-18 09:44:40

Pysznie wygląda, wypróbujemy :)
!Ania#

!Ania

2009-11-10 11:42:23

Ja zamiast żelatyny rozpuszczam 2 galaretki cytrynowe w niewielkiej ilości wody i łączę z masą ze śmietany. Ciasto ma przez to lepszy i bardziej wyrazisty smak:)
!Basia#

!Basia

2009-10-25 13:40:44

Zrobiłam, spróbowałam - super!
Teraz często go robię. Dziękuję:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014