Kategorie przepisów

Czekoladowe lody domowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka ubić z 4 łyżkami pudru i kakao; białka ubić na pianę ze szczyptą soli; śmietanę (z lodówki) ubić na krem z łyżką pudru i cukrem waniliowym; delikatnie łączymy masy i dodajemy rodzynki, mrozimy.
dla dzieci: rodzynki moczymy w soku z pomarańczy
jak ktoś nie lubi rodzynek- bez nich lody też są dobre.
Ocena przepisu: 3 (31 gł.)
Wyświetlenia: 13155
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Lody domowe

Lody domowe

anka6411#

Dodane przez:

anka6411

2010-03-01
Moje lody domowe

Moje lody domowe

annorl1#

Dodane przez:

annorl1

2009-04-24
Deser lodowy z likierem

Deser lodowy z likierem

Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-01
Lody domowe

Lody domowe

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-06-10
lody ale z bakaliami w środku- rodzynkami i orzechami.

Zobacz wszystkie (11)

Komentarze

Do przepisu na: Czekoladowe lody domowe

!ona#

!ona

2011-02-02 15:26:45

Zrobiłam lody z tego przepisu są świetne :) Polecam!
!ja#

!ja

2010-06-04 10:35:09

A ile ml lodów wychodzi z tego przepisu ??
!karola#

!karola

2010-05-11 22:08:46

zamierzam je zrobic pewnie są pyszne:)
!CABAL#

!CABAL

2009-12-28 20:56:58

PYCHA
!andzis#

!andzis

2009-06-23 13:27:06

1 szklanki to chodzi oto ze 1 lub 2 szklanki czy ...... 1 to

2009-05-29 12:36:39

Lody są wyśmienite pychotki.Jest przy nich sporo pracy ale efekty są mniam
!xD#

!xD

2009-05-29 12:29:12

Próbowałam wyśmienite normalnie pychotka polecam.Jest przy tym trochę pracy ale efekty są mniam
! Konserwantom mówimy nie#

! Konserwantom mówimy nie

2009-04-18 13:28:30

Podczas mrożenia trzeba koniecznie co 3 godziny wyjmować lody z zamrażalnika, miksować ok. 2-3 minut
i włożyć do dalszego zamrażania.
I tak do końca procesu zamrażania, który może trwać
nawet 12 godzin.
Wiem, że to bardzo zniechęcające (trzeba być w domu i pamiętać).
Jeśli jednak tego się nie zrobi, to będziemy mieć
zamrożoną twardą bryłę, a nie normalne lody.
Mimo wszystko warto się pomęczyć i zrobić sobie
lody, a nie jeść tej chemii ze sklepu

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014