73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Czernina Babuni

Opis

Zupę polecam podawać z makaronem własnej roboty.
Alternatywnie stosuję niemiecki makaron jajeczny kupiony na rynku polecam, palce lizać!

Składniki

Czernina Babuni - jak zrobić

Do garnka nalać wody zagotować wraz z obraną włoszczyzną doprawić solą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować przez około 15-20min aż warzywa zmiękną. Dodać mięso kacze udko z piersią lub cokolwiek mamy, jeśli komuś nie odpowiada kacze mięso można zastąpić kurczakiem lub indykiem. Po kolejnych 15-20min odławiamy włoszczyznę i dodajemy pokrojone suszone owoce, 4 goździki rozbijemy w moździerzu i dodajemy, pozostałe goździki wrzucamy w całości. 2 łyżki mąki mieszamy ze śmietanką na koniec dolewamy krew. Przygotowany krwi roztwór wlewamy w całości do zupy i doprowadzamy do wrzenia. Całość doprawiamy do smaku cukrem pieprzem i octem. Moim zdaniem zupa powinna wyjść słodko kwaśna, oczywiście każdy może doprawiać według uznania.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 4282
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Czernina Babuni
Tleno

Dodane przez:

Tleno

2009-12-06
W garnku
Czernina Babuni
Tleno

Dodane przez:

Tleno

2009-12-06
Na talerzu
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zupa Gulaszowa

Zupa Gulaszowa

eluszek

Dodane przez:

eluszek

2009-12-10
Śląskie knedle

Śląskie knedle

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-15
Góralska kwaśnica

Góralska kwaśnica

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-02
Kluski śląskie

Kluski śląskie

Sabinka_balbinka

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-03
Kluseczki śląskie

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Czernina Babuni

2010-02-21 15:34:06

skąd ja wezmę kaczą krew?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017