Kategorie przepisów

Czerwona kapusta gotowana

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę drobno poszatkować, boczek pokroić, podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, sól, pieprz i kminek. Dodać do tego pół szklanki wody, gotować 20 min. Jabłka pokroić w małą kostkę, cytrynę obrać i pokroić na plasterki. Wszystko dodać do naczynia z czerwoną kapustą, dolewając wino, ocet i miód. Dodać trochę wody. Kapustę dusić 20 min. na wolnym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny lub cukrem.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 10445
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Czerwona kapusta gotowana
kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-23
Kapusta czerwona gotowana
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Surówka z marchwi i kapusty

Surówka z marchwi i kapusty

piorka22#

Dodane przez:

piorka22

2010-01-30
Surówka z marchwi i kapusty
Surówka z pora i kapusty

Surówka z pora i kapusty

piorka22#

Dodane przez:

piorka22

2009-03-11
Sałatka z marchewką i kukurydzą

Sałatka z marchewką i kukurydzą

#

Dodane przez:

2009-11-03
Surówka z marchewki

Surówka z marchewki

#

Dodane przez:

2009-01-21

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Czerwona kapusta gotowana

2009-11-23 18:04:33

Ja tu nie widzę ani boczku, asni innych składników.

2008-12-26 12:45:18

Rzeczywiście świetny przepis tylko szkoda że zdjęcie kiepskie. Samej kapusty ...
!pani domu#

!pani domu

2008-04-13 12:49:14

świetny przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014