73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Danie jednogarnkowe

Składniki

Danie jednogarnkowe - jak zrobić

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę, chwilę podsmażyć.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę, całość lekko posolić i dusić pod przykryciem kilka minut, cebula ma się zeszklić.

Zawartość patelni przekładamy do średniej wielkości garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ananasy razem z zalewą oraz odsączoną fasolę. Wlać pół litra bulionu.

Całość dusić około 10 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawy do smaku.
Zagotować.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 5208
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Danie jednogarnkowe
majkaP19

Dodane przez:

majkaP19

2012-03-19
>
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Roladki wieprzowe z boczkiem i serem

Roladki wieprzowe z boczkiem i serem

slodkieslone

Dodane przez:

slodkieslone

2012-05-11
Roladki Wieprzowe
Gzik - wielkopolskie danie

Gzik - wielkopolskie danie

magasia

Dodane przez:

magasia

2013-07-21
Śląska sałatka z czerwonej kapusty

Śląska sałatka z czerwonej kapusty

krusia86

Dodane przez:

krusia86

2013-09-12
sałatka z czerwonej kapusty
Kluski śląskie

Kluski śląskie

Zabeczka24

Dodane przez:

Zabeczka24

2013-11-28
Kluski śląskie

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Danie jednogarnkowe

2017-02-23 12:04:12

dobre, podobnie jak leczo

2015-03-01 19:01:56

Danie , które można szybko przyrządzić , gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.

2013-02-27 22:37:12

co jakis czas tez robie takie dania w jednym garnku, malo mycia :)

2012-03-19 13:31:33

Dania jednogarnkowe są świetne, wrzucasz to co masz pod ręką i się gotuje, nic nie trzeba dodatkowo brudzić! ja wrzucam zawsze jakiś ryż, kiełbasę, groszek, marchew, pieczarki itd :) nigdy nie robiłam dania z ananasem, a go lubię! nadaje potrawie słodki smak. Następnym razem dodam go do potrawy jednogarnkowej! dzięki!

2012-03-19 12:44:41

troszkę takie niby leczo, czy za zupę to można brać? smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017