Kategorie przepisów

Dewolaje z serkiem

Składniki

do smażenia

Sposób przyrządzenia

Piersi z kurczaka rozbijamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem. Na środku fileta kładziemy kawałek żółtego sera i zawijamy w rulonik. W razie potrzeby do zawinięcia używamy wykałaczek. Dewolaje pieczemy w głębokim tłuszczu na zloty kolor po uprzednim obtoczeniu w jajku i bułce tartej.
Podajemy z warzywami.
Ocena przepisu: 4 (86 gł.)
Wyświetlenia: 69368
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dewolaje z serkiem
cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-09-16
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 31 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierś kurczaka z serem i szynką

Pierś kurczaka z serem i szynką

#

Dodane przez:

2008-12-25
Siedlecki kurczak

Siedlecki kurczak

conip#

Dodane przez:

conip

2010-03-02
Kosmiczny kurczak

Kosmiczny kurczak

#

Dodane przez:

2009-09-30

Zobacz wszystkie (20)

Komentarze

Do przepisu na: Dewolaje z serkiem

2012-03-27 20:35:26

Takie dewolaje robię tez ze szpinakiem i serem fetą, szynką i papryką, cebulką i boczkiem, ogórkiem kiszonym! :) Z sosikiem są przepyszne! Podaję je z tłuczonymi ziemniakami i surówką! :)
!love223#

!love223

2011-07-03 18:28:23

nie lubie dewolaji
!anna#

!anna

2010-10-04 15:17:33

Szwajcar to z mięsa wołowego z dodatkiem cebuli.Orginalne dewolaje są z masłem ale można je robić na różne sposoby ja osobiście też wolę z serem są lepsze można robić też z warzywami,pieczarkami kto jak woli.Pozdrawiam
!marri#

!marri

2009-09-15 17:40:21

Taki kotlecik nazywa się szwajcar dewolaj jest z samym masłem z tego co mi wiadomo
!Martyna#

!Martyna

2009-06-22 20:55:02

Bardzo smaczne wychodzą również dewolaje obtoczone w sezamie, ale trzeba bardzo uważnie smażyć ponieważ sezam może się łatwo spalić! ;)
!Sylwia#

!Sylwia

2009-06-09 17:12:23

Pyszne zwłaszcza jak nadziejemy je ogoreczkiem kiszonym , papryczka i zołtym serem . Palce lizac :)

2008-11-27 14:25:28

Nie ma jak to dobry taki kotlecik - ostatnio takie rewelacyjne jadłam na 18 mojego brata :)

2008-11-27 09:35:15

Bardzo dobre sa tez jak dodasz do srodka zieleninke.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014