Kategorie przepisów

Domowa kiełbasa

Opis

Smaczna ,domowa wędlina.

Składniki

  • różne gatunki mięsa wieprzowego 4 kg
  • surowy boczek tłusty 2 kg
  • czosnek-duży 1 główka
  • bulion wieprzowy 1 litr
  • jelita cienkie 5 metrów
  • sól 4 łyżki
  • pieprz - świeżo mielony 10 dag
  • ziele angielskie 20 ziaren

Sposób przyrządzenia

Boczek i połowę mięsa skręcić. (najlepiej na dużych oczkach )
drugą część mięsa pokroić w drobną kostkę. Do mięsa dodać sól, pieprz, posiekany czosnek oraz rozgniecione ziele angielskie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 12 godz. Po tym czasie dolać bulion, wyrobić gładką masę. Jeśli trzeba doprawić mięso do smaku. Napełnić oczyszczone jelita, formując pętka. Kiełbasę uwędzić lub tylko sparzyć. Przechowywać zamrożone.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2468
Ile porcji: 30
Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Domowa kiełbasa
iziona#

Dodane przez:

iziona

2010-10-25
Uwędzona kiełbaska.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Półmisek wędlin

Półmisek wędlin

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-10-27
Farsz ryżowy do gołąbków
Kiełbasa na szybko

Kiełbasa na szybko

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-04
Parówki miotełki

Parówki miotełki

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-02

Komentarze

Do przepisu na: Domowa kiełbasa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014