Kategorie przepisów

Domowe ciasto na łazanki

Opis

Takie łazanki dodaję do zup dla maluchów.
A jeśli podaję je do zup, w których łazanki podaje się osobno, to po odcedzeniu i przelaniu zimną wodą dodaję 1 łyżkę masła i mieszam.

Ciasto to jest bardzo dobre nie tylko dla dzieci, z ciasta tego możemy robić łazanki ze wszystkimi znanymi przepisami na łazanki - z mięsem, z kapustą słodką i kwaszoną, z podrobami, z grzybami i wiele, wiele innych.

Składniki

szkl

Sposób przyrządzenia

Z mąki i jajek wyrabiamy elastyczne ciasto.
Cienko je rozwałkowujemy i odstawiamy do przeschnięcia.

Gdy ciasto już nam pięknie podeschło kroimy je w niewielkie romby.

Gotujemy w osolonej wodzie i odsączamy na sitku, przelewamy zimną wodą - hartując je.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4641
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Domowe ciasto na łazanki
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Czorne kluski

Czorne kluski

Bunia88#

Dodane przez:

Bunia88

2011-07-18
Naleśniki obsmażane

Naleśniki obsmażane

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-18
Naleśniki śmietankowe

Naleśniki śmietankowe

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-09-08
Naleśniki zwyczajne (tanie)

Naleśniki zwyczajne (tanie)

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-06-16

Komentarze

Do przepisu na: Domowe ciasto na łazanki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014