Kategorie przepisów

Domowy makaron do rosołu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do miski przesiać mąkę, wbić jajka, dolać pół szklanki wody oraz olej i wyrobić ciasto. Podzielić na kilka części, każdą z osobna wałkować bardzo cienko i kłaść na ściereczkę posypaną mąką, poczekać aż ciasto odrobinę wyschnie, przełożyć na drugą stronę. Zwinąć w rulon i kroić na paski, rozdzielać delikatnie rękoma, gotować w lekko osolonej wodzie.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 2997
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Domowy makaron do rosołu
aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-06-06

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kapuśniaczek z młodej kapusty

Kapuśniaczek z młodej kapusty

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-06-09
Kapuśniaczek z młodej kapusty
Zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-06-11
Zapiekanka makaronowa

Zapiekanka makaronowa

mioda#

Dodane przez:

mioda

2010-06-11
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

mioda#

Dodane przez:

mioda

2010-06-11

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Domowy makaron do rosołu

2011-07-06 13:12:23

Mój z wodą jest bardzo dobry
!gość#

!gość

2010-12-14 13:21:24

Dobry makaron robi się bez wody . Na każde 100g mąki - 1 jajko

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014