Kategorie przepisów

Domowy pasztet pieczony

Składniki

na wierzch i boki

Sposób przyrządzenia

Mięso gotujemy do miękkości wraz z warzywami i przyprawami (liśćmi i zielem oraz solą). Odcedzamy (wywar zachowujemy). Mięso oraz warzywa mielimy 3-krotnie. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i startą gałkę. Dokładnie wyrabiamy masę. Jeżeli jest zbyt twarda, dolewamy wywaru z mięsa i jarzyn. Margarynę topimy, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Mieszanką wykładamy boki blaszki wyścielonej pergaminem. Do blaszki wkładamy masę na pasztet. Górę masy obkładamy mieszanką bułki i margaryny. Pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego!
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 6552
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Domowy pasztet pieczony
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Golonki w galarecie

Golonki w galarecie

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-11
Przekąska na trawienie

Przekąska na trawienie

Wisienka#

Dodane przez:

Wisienka

2010-03-11
Szybki pasztet z gęsi

Szybki pasztet z gęsi

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-13
Kanapki śniadaniowe

Kanapki śniadaniowe

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-13

Komentarze

Do przepisu na: Domowy pasztet pieczony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014