Kategorie przepisów

Dorsz po grecku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, następnie wstawić do lodówki. Włoszczyznę zetrzeć na tarce, a na oleju zeszklić cebulę, dodać starte warzywa, przyprawić i podsmażyć. Dodać przyprawy do smaku, koncentrat, wlać 1/2 szklanki wody lub bulionu, dusić ok. 30 min., przyprawić i przełożyć usmażoną rybę.
Ocena przepisu: 4 (8 gł.)
Wyświetlenia: 11857
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dorsz po grecku
dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-08
dorsz po grecku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Dorsz w sosie koperkowym

Dorsz w sosie koperkowym

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-11-03
Dorsz smażony

Dorsz smażony

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-12-26
Dorsz w cieście

Dorsz w cieście

lena#

Dodane przez:

lena

2010-07-04
Dorsz z grilla

Dorsz z grilla

robbo#

Dodane przez:

robbo

2009-09-05

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Dorsz po grecku

!ejurna#

!ejurna

2010-11-11 17:17:48

A ja obsmażonego dorsza okładam podduszonymi warzywami, dosmaczonymi przyprawami i zalanymi sokiem pomidorowym w czasie ich duszenia. I finito-Benito. Smacznego!!!
!christina#

!christina

2010-09-14 21:29:52

wlasnie tego przepisu szukalam juz 30 lat
!Nuna53#

!Nuna53

2008-12-07 11:58:04

Podstawa dorsza po grecku jest marchew i cebula, a z innych warzyw tylko trochę pietruszki i zalewa się to bulionem

2008-10-10 00:45:13

Ja dodaję jeszcze ok. pół łyżeczki cynamonu oraz 1 przecisnięty przez praskę ząbek czosnku.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014