Kategorie przepisów

Duszone mięso wieprzowe z sosem

Składniki

  • szynka wieprzowa bez kości 1 kg
  • cebula 3 sztuki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • ziarenko smaku 1 szczypta
  • olej 8 łyżek
  • woda 2 szklanki
  • mąka 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć i pokroić na dość grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Wszystko wrzucić do miski i przyprawić solą, pieprzem i ziarenkiem smaku. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu wrzucić do rondla i zalać wszystko 2 szklankami wody. Pozostawić pod przykryciem i gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć mięso, a do wywaru, który pozostał dodajemy mąkę rozprowadzoną z wodą (przygotowujemy szybciej). Mąkę dodajemy powoli szybko mieszając. Sos ma zrobić się lekko gęsty. Mięso z sosem podajemy z ziemniakami i surówką.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5882
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Schabowe wieprzowe

Schabowe wieprzowe

topmoni#

Dodane przez:

topmoni

2010-11-04
Roladki schabowe

Roladki schabowe

mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-11-08
Smażony boczek

Smażony boczek

topmoni#

Dodane przez:

topmoni

2010-11-10
Smażone mięsko z cebulką

Smażone mięsko z cebulką

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-09
Smażone mięsko z cebulką

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Duszone mięso wieprzowe z sosem

!Głodny#

!Głodny

2012-08-16 17:23:45

Przy takiej wielkiej ilości mąki i tak małej ilości wody wyszedł "sos" - owszem gęsty, ale KOMPLETNIE niezjadliwy, w smaku to tak jakby suchą mąkę żreć i zapijać dwoma kroplami przez słomkę.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014