Kategorie przepisów

Duszone udka z królika

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka umyć i wytrzeć do sucha. Naciąć nożem dziurki w mięsie i włożyć w nie plasterki czosnku, osolić i pozostawić na godzinę w lodówce. Masło rozpuścić na patelni, zrumienić udka z obu stron, podlać wodą i dusić do miękkości. Nadmiar wody odparować, a pozostały sos zagęścić rozmąconą w małej ilości wody mąką i zabielić śmietaną. Smacznego.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 5610
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Królik z rękawa

Królik z rękawa

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-08-30
Udka z królika

Udka z królika

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-10-20
Kotlety mielone z królika
Mięsko z cebulką

Mięsko z cebulką

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-08-31

Komentarze

Do przepisu na: Duszone udka z królika

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014