Kategorie przepisów

Przepis na Dżem z malin

Składniki

Dżem z malin - jak zrobić

Maliny myjemy, zasypujemy połową cukru. Odstawiamy przykryte na 24 h. Następnie przekładamy do garnka, dosypujemy pozostały cukier i gotujemy około 30 minut. Dżem nakładamy do słoików, dobrze zakręcamy, pasteryzujemy 10 minut.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1777
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni 2godz.
Czas przygotowania: 26 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Dżem z malin
ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2010-05-27
>
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Dżem z wiśni

Dżem z wiśni

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2010-05-29
Czekodżemi śliwkowe

Czekodżemi śliwkowe

Karolina_86_#

Dodane przez:

Karolina_86_

2010-05-30
Przecier truskawkowy

Przecier truskawkowy

betta#

Dodane przez:

betta

2010-06-27

Komentarze

Do przepisu na: Dżem z malin

2010-05-30 10:06:30

Jak ktoś nie lubi pestek to dobrze by to przez sito przetrzeć bo w jedzeniu będzie nieznośne.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015