Kategorie przepisów

Dżem jagodowy - domowy

Opis

Do zrobienia dżemu można użyć jagód świeżych lub mrozonych. Jeśli zdecydujemy się na mrożone wody bierzemy połowę, czyli 1/4 szklanki.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Podgrzać na małym ogniu jagody z wodą. gotować powoli, pod przykryciem przez około 5 minut. Zdjąć garnek z ognia. Dodać stopniowo cukier. Zagotować i pozostawić na wolnym ogniu na 5-10 minut.

Zdjąć garnek z ognia i usunąć pianę.
dżem przelać do czystych ciepłych słoików.
Słoiki natychmiast szczelnie zakręcić.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 6749
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Dżem z brzoskwiń

Dżem z brzoskwiń

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-08-10
Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-28
Dżem z jabłek i owoców róży
Dżem z moreli

Dżem z moreli

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-07-26

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem jagodowy - domowy

!Dzem jagodowy#

!Dzem jagodowy

2009-07-27 18:28:48

Wlasnie napelnilam sloiczki, wyszlo mi 7 , zima bada smaKOwaly

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014