Kategorie przepisów

Dżem z jabłek i dzikiej róży

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Rozgotować z cukrem i niewielką ilością wody. Dodać wydrylowane, starannie oczyszczone owoce róży. Razem gotować aż dżem zrobi się gęsty. Gorący przenieść do wyprażonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Ocena przepisu: 4 (9 gł.)
Wyświetlenia: 10950
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Dżem z truskawek

Dżem z truskawek

maryal#

Dodane przez:

maryal

2008-12-01
Dżem z truskawek
Dżem pomarańczowy

Dżem pomarańczowy

valeria#

Dodane przez:

valeria

2009-08-10
Dżem Babci Julci

Dżem Babci Julci

saper#

Dodane przez:

saper

2008-10-09
Dżem Babci Julci
Jabłka do naleśników

Jabłka do naleśników

annorl1#

Dodane przez:

annorl1

2008-09-10

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem z jabłek i dzikiej róży

!RAFAŁ zsp w Jakubowicach#

!RAFAŁ zsp w Jakubowicach

2006-10-03 20:30:02

bardzo dobre :))
Polecam dżemy z dzikiej róży, dzikiego bzu oraz z jarzębiny ponieważ właśnie one zawierają najwieksze ilości wit.C, a ta na jesienną porę na wzmocnienie odpornosci sie przyda!! jeszcze raz POLECAM!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014