Kategorie przepisów

Dżem z owoców czarnego bzu

Składniki

  • dojrzałe owoce czarnego bzu 1 kg
  • cukier żelujący 1 kg
  • sok z cytryny 1 cytryna
  • otarta skórka z cytryny 1 cytryna
  • likier z czarnej porzeczki 3 kieliszki

Sposób przyrządzenia

Owoce czarnego bzu umyć, dobrze osączyć, usunąć szypułki. Dodać sok, otartą skórkę cytryny, cukier żelujący i mieszając, doprowadzić do zagotowania. Gotować na dużym ogniu 4 min, nie przerywając mieszana. Pod koniec gotowania dodać likier i wrzący dżem przełożyć do słoików
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3736
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-06-01
Dżem z brzoskwiń

Dżem z brzoskwiń

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-06-01
Dżem agrestowy

Dżem agrestowy

lipsi#

Dodane przez:

lipsi

2009-12-31
agrestowy
Truskawkowy żelfiks

Truskawkowy żelfiks

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-08
Truskawkowy żelfiks

Komentarze

Do przepisu na: Dżem z owoców czarnego bzu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014