Kategorie przepisów

Farsz Mięsny do Krokietów, Naleśników, Pyz itp

Składniki

do smażenia cebuli

na wywar

Sposób przyrządzenia

1.Mięso,obraną marchew,ziele angielskie,czosnek,liść laurowy i ziarenka pieprzu oraz sos sojowy zalać wodą i gotować pod przykryciem aż mięso będzie miękie (ok 1,5h)

2.Bułki namoczyć w wodzie aż całkowicie nasiąkną,po czym odcisnąć.

3.Dwie cebule poszatkować w kostkę i zrumienić na oleju na złoty kolor.

4.Ugotowane mięso i cebulę która pozostała przepuścić przez maszynkę do mięsa,dodać zmiażdżony czosnek,odciśniętą bułkę (dzięki niej mięso nie będzie suche) i przesmażoną wcześniej cebulkę (ją także można przepuścić przez maszynkę)

5.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i sosem sojowym,po czym całość wymieszać.

6.Powstałym farszem nadziewać naleśniki,pyzy,krokiety itp.

Smacznego!!!
Ocena przepisu: 3 (5 gł.)
Wyświetlenia: 17222
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Farsz Mięsny do Krokietów, Naleśników, Pyz itp
eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-08-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Farsz Mięsny do Krokietów, Naleśników, Pyz itp

!Stefek34#

!Stefek34

2011-06-27 19:40:50

Popieram - dobry przepis!
!Ferdek#

!Ferdek

2011-05-03 18:47:40

Trochę roboty z tym jest ale warto Takie mięsko gotowane na rosołku jest o niebo lepsze - dobry przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014