Kategorie przepisów

Przepis na Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską

Składniki

  • fasola biała Jaś 1kg
  • wędzona kość lub bulion "na wędzonym boczku" Knorra w kostce
  • kiełbasa toruńska 3 laski
  • boczek 200g-300g
  • koncentrat pomidorowy 30% 100 g
  • cebula 3 sztuki
  • czosnek 6 ząbków
  • przyprawy (sól,pieprz,majeranek,ziele angielskie,liść laurowy,chilli,) do smaku

Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską - jak zrobić

1. Fasolę zalać wrzątkiem w dużym garnku (wody ponad dwa razy tyle co fasoli,bo musimy pamiętać że pod jej wpływem fasola spęcznieje i ok trzykrotnie powiększy swoją objętość), po kilku godzinach odcedzić,zalać nową wodą i zostawić na noc.

UWAGA!!!
*Fasolkę zalewamy wrzątkiem na kilka godzin po to aby pozbyć się szkodliwych dla żołądka alkaidów będących przyczyną gazów.
*Moczymy przez noc w celu zmiękczenia fasoli i skrócenia czasu jej gotowania.

2. Nazajutrz do odmoczonej przez noc fasoli wrzucić jakąś wędzoną kość lub kawałek jakiejkolwiek innej wędzonki(fasola przejdzie aromatem podczas gotowania), ziele angielskie i liść laurowy.
Wszystko gotować na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości(czyli ok 1-1,5h)

3. Na patelni zeszklić poszatkowaną cebulę,czosnek i podsmażyć pokrojoną w dużą kostkę kiełbasę i boczek(może być tylko sama kiełbasa albo tylko sam boczek)i całość wrzucić do fasolki.

4. Dodać koncentrat pomidorowy,doprawić do smaku przyprawami.Koniecznie dodać majeranku!

Fasolkę można trochę zagęścić zasmażką z mąki.

Smacznego!!!!

Z podanych proporcji wyjdzie nam naprawdę duży garniec fasoli,dlatego jeżeli chcemy przygotować fasolki tylko na "jedno posiedzenie" radziłabym zmniejszyć proporcje o połowę.
Ocena przepisu: 4 (268 gł.)
Wyświetlenia: 572582
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską
eluszek

Dodane przez:

eluszek

2009-08-05
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską
eluszek

Dodane przez:

eluszek

2009-08-05
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską
!Ala

Dodane przez:

!Ala

2010-02-21
Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską
malinka18

Dodane przez:

malinka18

2010-10-05
>
Ten przepis ma w ulubionych 53 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Bigos z młodej kapusty z koperkiem

Bigos z młodej kapusty z koperkiem

eluszek

Dodane przez:

eluszek

2009-08-05
Bigos z młodej kapusty koniecznie podajemy z koperkiem!
Owsianka pomaranczowa

Owsianka pomaranczowa

lipsi

Dodane przez:

lipsi

2013-11-24
Owsianka pomaranczowa

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską

2013-09-11 11:06:58

świetna fasolka , świetny przepis, zawsze taka gotuję z boczkiem i kiełbaską jest pyszna i syta
!Kinga#

!Kinga

2013-06-01 14:11:45

Właśnie fasolka się gotuje:) Zobaczymy co z tego wyjdzie... tak wszyscy zachwalają:)
!doda#

!doda

2013-04-05 16:20:51

pyszna fasolka mi wyszła z twojego przepisu:)

2013-02-28 19:18:53

swietna fasolka

2013-02-28 17:14:18

Uwielbiam fasolkę po bretońsku. Ja jeszcze dodaje do niej pieczarki dla urozmaicenia smaku:) polecam:)
!bochmar#

!bochmar

2013-02-26 10:02:45

smaczne
!Syla#

!Syla

2012-11-20 21:58:52

Mam pytanie czy 2 raz zalewamy też wrzątkiem?
!damiano#

!damiano

2012-10-22 12:15:08

Wyszło świetnie Będę polecał ten przepis znajomym :)
!4444444444#

!4444444444

2012-06-27 09:57:08

Akiedy solimy.Slyszalam ,ze na koncu??
Czy to prawda??
!bubek#

!bubek

2012-06-09 15:52:59

dodajac marchewke j selera bedzie jeszcze lepsza

2012-03-22 16:11:04

dobra jest, ja lubię też taką zupę robić :)
!maryna#

!maryna

2012-02-27 19:41:58

Gratuluje przepisu wyglada pysznie pozdrawiam)
!Poliszynel#

!Poliszynel

2012-02-22 19:50:42

wszelkie urozmaicenia w fasolce wskazane - nie rozumiem tylko ludzi którzy do fasolki wrzucają parówki? beee, wszystko smaczne, dużo produktów własnej roboty a tu nagle parówki.

2012-02-16 12:56:59

Od dawna chodzi za mną taka fasolka. Fasolę już mam tylko jakoś nie mogę się zabrać.
!kucharz amator smakosz#

!kucharz amator smakosz

2012-01-27 08:55:47

Jeżeli ktoś zagęszcza danie typu fasolka lub grochowa zasmażką to automatycznie skreślam taki przepis bo jak będę chciał mieć smak mąki to sobie zrobię pejzankę lub inną podobną zupo podobną breję. Wystarczy przecież nawet widelcem rozgnieść pół szklanki fasoli i pogotować przez chwilkę i już utrzyma się wspaniały nie tylko smak ale i aromat prawdziwej zupki
!ewa#

!ewa

2012-01-25 15:46:30

Ja nigdy nie daję liści laurowych ani ziela angielskiego do fasoli nie pasują.Majeranek owszem i papryka ostra no i kminek żeby nas nie wzdymało
!Cze_Ka#

!Cze_Ka

2011-12-14 10:18:40

Al-kaidy - wiadomo, Alkaid - astronomia; tu: w procesie kulinarnym fasoli tworzy się spora ilość aglikonów, pozdrawiam

2011-11-15 22:29:20

bardzo lubię od czasu do czasu zjeść taką fasolkę :)
wygląda smacznie

2011-11-12 21:23:39

Nie ma z czego się śmiać, ja też zawsze robię dużo i do słoików, świetny przepis.

2011-09-09 14:24:54

Cieszę się niezmiernie że wszystkim smakuje!!!;-)
!ejo #

!ejo

2011-08-30 21:48:51

HMMMMMM wyszlo wszysko super prawie jest gotowe ,lekko przerobilem przepis ,dodalem okolo 800 g boczku 2 paczki parowek ( z braku kieldasy ) i kilka kropelek oleju z peperoncini ( wlasnej roboty zielone i czerwone peperoncino w zalewie oleju z oliwek ) jak narazie pychaaaaaaaaa
musze przyznac ze jako laik kuchenny i ja to zrobilem i jest super ,pozdrawiam wszystkich i dzieki za przepis ..............
!ejo #

!ejo

2011-08-30 20:28:07

No i tak zaraz zobaczymy co mi z tego wyjdzie ,tak zglodnialem ze glowa boli skladniki to kupowale tak na oko zanim tutaj wszedlem ale niewiele sie pomylilem tak ze mam wszystko praktycznie w 99% i cos poza 10%,dam wam znac co wyszlo ...........
!anula#

!anula

2011-08-29 09:11:20

super sprawa,palce lizac:)
!ikjlikh#

!ikjlikh

2011-07-17 08:00:30

to jest pyszne ja robię do 10 słoików
!Krzychu44#

!Krzychu44

2011-07-03 10:23:15

Garniec wyszedł naprawdę porządny;)
!!Józek#

!!Józek

2011-06-28 14:03:06

Nie ma nic lepszego od gorącej fasoli z pajdą chleba,przepis rewelacja!!!
!czesiek#

!czesiek

2011-06-27 19:07:53

Smaczna jak u mamy!!!Palce lizać!!!
!E.#

!E.

2011-06-25 12:13:35

Niebo w gębie. ;o)
!Gienek!#

!Gienek!

2011-06-23 15:32:53

Muszę przyznać że niebo w gębie - Super przepis!!!
!Kent~~ smakosz#

!Kent~~ smakosz

2011-06-21 07:20:21

Fasolkę po namoczeniu gotowałem już od godziny 5-tej rano a o godzinie 7-ej miałem gotowy produkt do jedzenia.Z koperkiem i cukrem wyszła superkowo. Smacznego!!!Pozdrawiam i dziękuję za wspaniały przepis.
!coco#

!coco

2011-06-11 19:42:15

Ja zamiast majeranku dodaje duzo pocietego swiezego koperku. nie wolno zapominac tez o dodaniu chocby 1-2 lyzeczek cukru w celu uzyskania winnego smaku. Bez cukru, nawet zupa pomidorowa nic nie warta, bo nie posiada tej znakomitej winnosci, po ktorej leci slinka. Pozdrawiam z USA.
!Marek#

!Marek

2011-06-03 19:02:42

Wyszła genialna,zawsze bede korzystał z tego przepisu;)
!Tasik#

!Tasik

2011-05-14 18:19:27

Przepis jest super fasolka wyszła wyśmienita :D
!gregor#

!gregor

2011-05-14 00:36:52

namoczylem troche i wyszlo jak dla wojska
!Marcin#

!Marcin

2011-04-07 18:41:18

Ja to mogę jeść co dzień:) Tylko mój Zołądek tego nie wytrzyma:)
!Heniek#

!Heniek

2011-03-30 12:53:41

Fasolka wyborna - dawno tak smacznej nie jadłem Dziękuję za genialny przepis !!!
!ol#

!ol

2011-03-24 15:56:30

Nigdy nie robię fasolki z boczkiem i kiełbasą ale z kabanosami-jest o niebo lepsza, a nie taki tłuścioch....
!stefan#

!stefan

2011-03-18 14:34:55

to ta fasolka stanie sie papką
!tomasz#

!tomasz

2011-03-17 15:17:40

ja ja bede robil jutro ;d ale po malych przerobkach he i jutro dam znac czy smakowala
!Adams#

!Adams

2011-03-14 12:25:49

Zwolnienie chorobowe stało się okazją do kulinarnego rozwoju :)

Wyszła troszkę za tłusta, a poza tym jest git

https://picasaweb.google.com/padamcz1/Kulinaria?authkey=Gv1sRgCM6Izr3dyaO8Jg#5583863111952320386

P.S. Ja po ugotowaniu wyjąłem kość żeby nie przechodziło goryczą.
!walthemar#

!walthemar

2011-03-13 11:49:37

Moja wyszła lepsza niż wasza. Marianek czy gotujesz kiełbasę albo boczek w całości? To by była porażka
!marianek#

!marianek

2011-03-10 21:28:28

dla mnie kostki to porażka
!Jurek#

!Jurek

2011-02-27 08:42:11

Właśnie mój chłopak mi ugotował Zajadamy ze smakiem :):)
!Myszka#

!Myszka

2011-02-23 13:32:01

własnie jestem w trakcie gotowania pieknie pachnie mam nadzieje ze tak tez bedzie smakowała:)
!daniel  wykowski #

!daniel wykowski

2011-02-22 16:02:43

to jest pycha chyba takiej fasolki nigdy nie jadłem
!Nowa#

!Nowa

2011-02-21 13:06:20

Super przepis tylko ja nie jem cebuli.Uczulenie.
!Andrzej#

!Andrzej

2011-02-21 09:55:28

jest naprawde PYCHA
!asia_czarnecka86@o2.pl#

!asia_czarnecka86@o2.pl

2011-02-21 09:11:55

Mój chłopak właśnie gotuje fasolkę. Pewnie będzie pyszna:)
!Ewelina#

!Ewelina

2011-02-02 12:47:27

wprost pycha zrobiłam cały gar i do jutra pewnie zniknie-)dziękuję za przepis-)))
!Baltobi#

!Baltobi

2011-02-02 12:29:01

Fasolka pychotka , supcio przepis !
!Klausiu#

!Klausiu

2011-01-20 09:34:36

:) wyszła pyszna chociaż troszkę przesadziłem z koncentratem
!Mąż#

!Mąż

2011-01-19 10:55:24

właśnie gotuje,zobaczymy jak smakuje
!Konsument#

!Konsument

2011-01-18 12:41:09

trochę musi być przytwarda
!HALINKA#

!HALINKA

2011-01-15 11:45:00

Pychota!!!Jestem na DIECIE ;-),ale się skusiłam......
!endriu#

!endriu

2011-01-12 18:12:50

fasolka wyszła przepysznie , próbowałem wiele przepisów i ten jest najlepszy :) w domu pachniało jak w najlepszej restauracji
!jur#

!jur

2011-01-11 10:46:40

to nie jest fasolka - to jest fasola!!!
!aniolek973#

!aniolek973

2011-01-10 15:01:56

dziś robiłam pierwszy raz w życiu i jest pyszna !!! tylko fasola mimo, że gotowałam ją prawie 2godzinki jeszcze jest nieco twarda...
!Magda#

!Magda

2011-01-10 14:10:59

Pyszna, polecam przepis :)
!nikben#

!nikben

2010-12-22 13:37:40

Dobry przepis sprawdziłem
!LiLKa#

!LiLKa

2010-12-17 14:38:28

Pyszna :)
!ania#

!ania

2010-12-14 13:46:10

polecam naprawdę pyszna
!gosia#

!gosia

2010-12-10 15:08:17

Rewelacja ! POLECAM !
!kucharz#

!kucharz

2010-12-07 13:11:45

hmm, przepis dobry, zmienilbym tylko jedno. wode w ktorej moczymy fasole, zamiast wylewac, zostawilbym. przez ten czas co fasola moczy sie w wodzie, wydziela wszystkie swoje skl. minerlane, witaminy, wiec w tej wodzie mamy wszystko co zdrowe, a nie w fasoli. pozdrawiam ;)
!Aga#

!Aga

2010-11-24 17:12:54

Chętnie skorzystam z tego przepisu;)
!chemik52#

!chemik52

2010-11-24 11:56:03

Przepis jest bardzo dobry. Ja osobiście do gotowanej fasoli dodaję 300-500 g wędzonych żeberek, które oprócz smaku dodają niezłą porcję mięsa. Po 1h gotowania należy wyjąć kości a mięso nieco rozdrobnić. Do keczupu dodaję dodatkowo "przyprawę do dań z fasoli". Na koniec pozwolę sobie na zawodową uwagę pod Twoim adresem. Otóż związki chemiczne, które ługuje z fasoli gorąca woda to nie są "alkaidy" jak napisałeś ! To są alkaloidy. Pozdrawiam
!doda2#

!doda2

2010-11-18 14:03:06

Przepis swietny ,fasolka wyszla przepyszna
Polecam
!dora#

!dora

2010-11-18 13:59:54

Wlasnie skonczylam gotowac.
Rewelacja!!!!!!
!niunia#

!niunia

2010-11-09 15:08:06

jest pycha:D
!madzia#

!madzia

2010-11-07 18:52:03

Robie dokladnie tak samo, tylko oprocz majeranku dodaje tez ostrej papryki czyli w przyprawie;) goraco polecam!
!fasola #

!fasola

2010-10-30 09:17:10

a dlaczego to cos na zdjeciu jest brązowe
!Gormit 74#

!Gormit 74

2010-10-27 15:02:25

Zrobione .Szybko i prosto smakuje wyśmienicie , moja pierwszsz fasolka
!Dominika#

!Dominika

2010-08-20 11:29:51

Wg mnie sam koncentrat pomidorowy nie wystarczy, warto tez dodac 3 lyzeczki papryki slodkiej i odrobine ostrej dla podkreslenia smaku.. nigdy nie robie zasmazki z maki... pod koniec gotwania fasolke najlepiej opruszyc maka i dobrze wymieszac.. :)
!iwcia#

!iwcia

2010-08-06 13:57:46

przepis jest swietny !!
szybki i prosty
pozdrawiam i dziekuje
!boszka#

!boszka

2010-07-28 12:28:38

Szybki i prosty przepis rewalacja
!MARIOLLA#

!MARIOLLA

2010-07-22 13:35:34

PRZEPIS SUPER.DZIĘKI I POZDRAWIAM
!Ela#

!Ela

2010-07-13 20:51:13

Rewelacyjny przepis - najlepszy jaki znam
!lacrimosa#

!lacrimosa

2010-07-12 15:32:16

pyszota!! robiłam pierwszy raz według tego przepisu i wyszła wyśmienita :)
!ela#

!ela

2010-07-01 19:39:50

fasolke moczymy w zimnej wodzie nie w ciepłej ,bo będzie twarda
!m.#

!m.

2010-06-26 16:31:00

Własnie że trzeba zmienić wodę żeby wzdęc nie było, co to za pomysły!
!Jarek#

!Jarek

2010-05-20 20:08:50

Jeśli mogę się wtrącić to po namoczeniu fasoli NIE ZMIENIAMY WODY!! Nie będzie wzdęć!! Ale przepis dobry:)
!KRIS#

!KRIS

2010-05-14 22:16:07

Najlepszy przepis, jeszcze dodałem do zeszklenia kilka pasków papryki czerwonej i kilka pieczarek pokrojonych w kostke.

PYCHOTA
!ELA#

!ELA

2010-05-10 19:40:22

Przepis jest super.Dzięki i pozdrawiam :)
!Mr Hyde#

!Mr Hyde

2010-03-03 11:51:09

To jest mój ulubiony przepis. Zawsze jak robię fasolkę z niego korzystam, wychodzi pyszna! Dzięki :)

2010-03-02 14:44:56

Oczywiście jeżeli wolisz bez cebulki !Fasolka po bretonsku no to OK, zamiast zagęszczać mąką można przetrzeć trochę fasoli przez sito - i jeden i drugi sposób jest dobry!!!
!Słowik koncentrat w większej ilości jak najbardziej wskazany,to zależy czy podajemy fasolkę na gęsto jako danie czy bardziej a'la zupę - W tym drugim przypadku więcej koncentratu (200-250g) i zdecydowanie czymś zagęścić.
Warto również dodać do fasolki troszeczkę kminku o czym wcześniej zapomniałam wspomnieć.
P.S.Bardzo się cieszę że przepis się przyjął i fasolka Wam smakuje;)
!kasiam:)#

!kasiam:)

2010-03-01 12:16:36

fasolka wg tego przepisu jest REWELACYJNA!!!
Polecam wszystkim,nawet tym,którzy nie posiadają talentu kulinarnego:)
!Fasolka po bretonsku#

!Fasolka po bretonsku

2010-02-27 07:43:00

Kto wymyslil dodawanie cebuli do tej potrawy.Tylko czosnek,lisc laurowy,ziele ang.,majeranek oraz sos pomidorowy zamiast pasty pom.,zadnej maki.Reszta ,OK.
!GOSIA#

!GOSIA

2010-02-26 15:12:21

PRZEPIS SUPER
!Słowik#

!Słowik

2010-02-22 21:29:18

A ja gotowałem kiedyś fasolkę w tej samej wodzie, w której moczyła się całą noc i wg mnie miała ona dziwny smaczek, więc polecam wymieniać wodę. Osobiście daję 2x więcej koncentratu pomidorowego i cebulki. Ja sam eksperymentuję, ale reszta przepisu jest OK. Pozdrawiam!!
!sylwcia#

!sylwcia

2010-02-22 13:05:12

przepis wypróbowałam i......rewelka
Naprawde polecam PYCHOTKA:):):)
!Halszka#

!Halszka

2010-02-20 17:03:26

Zmniejszyć ilość ew. gazów pomoże dodanie do gotowanej fasoli nieco kminku i łyżka masła. Masło spowoduje też, że fasolka będzie miała o wiele "gładszy" smak.
A jeśli chodzi o wodę, to najlepiej jej nie zmieniać i gotować w tej, w której fasolcia się moczyła. Gazy i tak pod wpływem wrzątku się ulatniają. Smacznego!
!Handzia ;)#

!Handzia ;)

2010-02-17 11:40:27

Jestem po szkole gastronomicznej i muszę przyznac
iż fasolka jest naprawde świetna;)Pozdrawiam
!Krzysztof#

!Krzysztof

2010-02-07 09:35:39

Przepis bardzo dobry (fasolka też :)
Przydałaby sie jednak dodatkowo informacja ile wody nalać za drugim razem (ile wody przed dodaniem pozostałych skladników) - miałem z tym pewien problem i skończyło sie na "poziomie fasolki". Wyszło OK.
Pozdrawiam
!Adam#

!Adam

2010-02-06 01:59:32

Bardzo ciekawy przepis jutro go wypróbuję
!Awiater#

!Awiater

2010-02-03 17:35:46

Jesli ktoś chce szybko zrobić fasolkę, można dodać fasolkę z puszki, równie smaczna, a nie trzeba moczyć i robi się szybciej:-)
!dudus 45#

!dudus 45

2010-02-03 12:47:31

cos fantastik mi wyszlo dizeki za przepis
!Bart#

!Bart

2010-02-02 12:29:35

Heja!


Fasolka jak na pierwszy raz w życiu robiona to wyszła bardzo dobra !! Tylko te gazy mimo zabitej grupy alkaidów się pojawiły i to nie byle jakiej jakości ^^

A miało ich nie być !;p
!bbb#

!bbb

2010-01-30 19:26:00

przepis super,właśnie gotuję fasolkę
a co do alkaidów,nie obawiajcie się,koleżance chodziło zapewnwe o alkaloidy:)
pzdr
!Gosia#

!Gosia

2010-01-29 12:42:57

Przepis fantastyczny !!! Fasolka pyyycha !!
!aga#

!aga

2010-01-21 10:34:21

wlasnie dochodzi "fasolka" jest pyszna skladniki swietnie dobrane, fasolka wysmienita,pozdrawiam serdecznie.

2010-01-12 11:14:45

Cała przyjemność po mojej stronie:)
!mlwowski#

!mlwowski

2010-01-09 15:48:00

Dzieki za fantastyczny przepis eluszek! Nic tak nie poprawia samopoczucia jak talerz fasolki, szczegolnie gdy jest sie daleko poza granicami kraju.
!mlwowski#

!mlwowski

2010-01-09 13:23:26

Dzieki za fantastyczny przepis eluszek! Nic tak nie poprawia samopoczucia jak talerz fasolki, szczegolnie gdy jest sie daleko poza granicami kraju.
!KACZKA#

!KACZKA

2010-01-07 13:56:07

NIE TAM ŻEBYM SIĘ NIE ZNAŁ NA GOTOWANIU...ALE PRZEPIS ZAWSZE O CZYMŚ PRZYPOMINA. POLECAM JEDNAK ZAGĘSZCZONĄ ZASMAŻKĄ......... PYSZOTA ...........................

2010-01-03 14:14:50

Bez obaw,te alkaidy na pewno nie mają nic wspólnego z atakami z 11września;P Raczej miałam na myśli zawarte w fasoli związki o właściwościach w wzdymających - Gdzieś kiedyś o nich czytałam i o ile mnie pamięć nie zawodzi (nie wiedzieć czemu) taką właśnie nosiły nazwę:)A jak tam fasolka????Udała się????Pozdrawiam:D
!Marcin#

!Marcin

2010-01-01 23:33:35

przepis testuję dopiero dzisiaj, ale małe pytanko: Co to są alkaidy?? Czy to ma coś wspólnego z Osamami albo atakami na WTC w Nowym Jorku?? Jeśli tak, to lepiej zaleję tą fasolę wrzątkiem... czekam na odp. i dziękuję za pzepis.

2009-12-16 22:05:50

Dziękuję za wszystkie pozytywne komentarze,bardzo się cieszę że mogłam jakoś pomóc:)A w związku z nadchodzącymi świętami życzę wszystkim ZDROWYCH POGODNYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!:):):)
!Selenka#

!Selenka

2009-12-15 10:30:03

Świetny przepis, mój ulubiony, fasolka jest po prostu genialna :)
!Karolina#

!Karolina

2009-12-09 19:54:45

dodałam Twój przepis do moich naprawde pyszna ta fasolka po bretońsku polecam wszystkim!

2009-11-27 17:39:06

Tak jak najbardziej można użyć fasoli z puszki,trzeba jednak pamiętać o tym że chociaż zdecydowanie szybciej jest także drożej...Ale oczywiście to kwestia wygody;)
!jack#

!jack

2009-11-24 02:04:53

Polecam fasolke w puszkach,razem z woda i nie trzeba jej moczyc,czy dlugo gotowac!!
!tak#

!tak

2009-11-22 12:03:28

musze spróbowac z tym zalewaniem wrzatkiem a co do proporcji to nie zmniejszamy tylko bierzemy 2-3 słoiki 1 litrowe i zaraz po ugotowaniu zamykamy i do lodówki(moze tak stac pare miesiecy) za jakis czas jak nas najdzie ochota na fasolke otwieramy podgrzewamy i gotowe mniammmm!!!

2009-11-21 17:15:39

Właściwie to kwestia gustu jaką fasolę użyjesz aczkolwiek ja osobiście używam tej zwykłej
!Magda#

!Magda

2009-11-20 15:43:33

Właśnie zrobiłam i jest pyyyyyyyyyszna!!!!!
!Kasieeek#

!Kasieeek

2009-11-19 21:13:14

a fasolna ma byc drobna czy to bez roznicy?
!kasia#

!kasia

2009-11-14 14:28:15

pychotka !!!
Przepis naprawde niezly:)
!EMSI #

!EMSI

2009-11-09 20:17:10

no zaczynam gotowanie oby bylo pyszne
!awsnika#

!awsnika

2009-11-09 15:26:08

ja dodaje jesze potarkowane 4 marchewki, 1 pietruszkę i poszatkowaną średnią porę. Pycha
!Figo#

!Figo

2009-11-04 12:09:55

Good malyna...

2009-10-27 11:29:32

!Iwono jasne,jak najbardziej możesz użyć fasolki z puszki,tyle że wtedy dodajesz ją na końcu do już podsmażonej kiełbaski,cebuli i boczku,doprawiasz do smaku koncentratem i przyprawami a gdy jest zbyt gęsta podlewasz odrobinę wodą lub tak jak sugerujesz bulionem.Powodzenia!!!!:-)
!Iwona#

!Iwona

2009-10-20 09:53:44

pozdrawiam wszystkich! a probowal ktos z fasoli puszkowej? bo chce zrobic dzidiaj i nie mam czasu moczyc; trzeba chyba wtedy dodac bulionu zeby nie bylo za geste? byla bym wdzieczna za pare idei; dz
!qwerty#

!qwerty

2009-10-17 13:22:10

tymianku trochę tez nie zaszkodzi
fasolka przepyszna
!aska#

!aska

2009-10-15 11:20:29

Witam!Wlaśnie zaczynam robic,taką samą fasolke>mysle że wyjdzie pyszna,tak jak wyglada na zdjęciu.
!gosik#

!gosik

2009-10-11 17:32:15

pyszna, ale garniec wyszedł porządny:) zamrożę na następny raz
!Piotr, USA#

!Piotr, USA

2009-10-05 14:54:39

WYSZLA THE BEST!!!zrobilem dokladnie jak w przepisie :)) zamiast chili dodalem troche ostrej papryki apetity ...DZIEKI ZA PRZEPIS
!ewelik#

!ewelik

2009-10-04 12:06:00

Ja właśnie teraz zaczynam gotowanie, zobaczymy jak wyjdzie, ale zapowiada się obiecująco ;)))

2009-10-02 13:31:07

popieram koniecznie troszkę czosnku do tej fasolki(niebo w gębie)
!kesy 191#

!kesy 191

2009-09-10 13:51:49

jeszcze dodaje troche musztardy.podkresla smak fasolki.pozdrawiam:)

2009-08-27 12:35:10

Za to ja jestem uzależniona od czosnku:)

2009-08-26 16:27:19

Polecam przyprawe do fasoli "Prymat".Idealnie pasuje do fasolki po bretonsku.Wszystko w jednej paczce i juz nie musimy sie martwic ze o czyms zapomnimy.
JA generalnie nie dodaje czosnku do mojej, ale chyba to zalezy tylko od podniebienia.

2009-08-22 21:27:40

Dziękuję,cieszę się że smakowała;)

2009-08-16 12:33:11

fasolka bardzo smaczna ;);) pozdrawiam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015