Kategorie przepisów

Fasolka po bretońsku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.
Ocena przepisu: 4 (855 gł.)
Wyświetlenia: 864310
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Fasolka po bretońsku
_major_#

Dodane przez:

_major_

2006-08-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 262 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kluski z surowych ziemniaków

Kluski z surowych ziemniaków

maryal#

Dodane przez:

maryal

2009-03-06
Jajecznica z cebulą

Jajecznica z cebulą

#

Dodane przez:

2009-01-09
Przysmak Montego

Przysmak Montego

#

Dodane przez:

2006-12-30

Zobacz wszystkie (350)

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka po bretońsku

2013-04-26 08:26:48

Fasolka według Twoje przepisu jest bardzo pyszna.

2013-03-01 14:37:50

uwielbiam fasolkę po bretońsku. Wczoraj maiłam ją na obiadek. Pyszne danie i sycące.

2013-03-01 00:45:27

Trzeba uważać z przyprawami, doprawić w mniejszych ilościach.Można odlać trochę ostrego płynu dodać tyle samo gorącej wody , dodać z łyżeczkę koncentratu i powinna być łagodniejsza.

2013-03-01 00:41:56

Bardzo lubię fasolkę. Ja nieraz zalewam wypłukaną fasolkę wrzącą wodą , postoi aż wystygnie woda i gotuję . Szybko w ten sposób gotuję się.

2013-02-04 21:04:43

Uwielbiam fasolkę po bretońsku. A na fasolę mam cudowny sposób, bo zamrażam świeżą, a kiedy wyciągam do gotowania to chwilę trzymam w ciepłej wodzie, łupka wtedy sama wręcz odchodzi.
!slawek19855#

!slawek19855

2013-01-29 16:30:16

Fasolka jest PPYYSSZZNNAA ale nie ma dobrego sposobu na PIERDY po zjedzeniu, po nocy wszystkie kwiatki usychają w sypialni!! :)))

2012-03-26 17:53:09

uwielbiam fasolkę, niedługo będę gotować, fasolę dziś kupiłam

2012-03-22 10:50:53

Spróbowałam zrobić fasolkę według Twojego przepisu i jest przepyszna! Dodałam tylko trochę więcej boczku! Fasolka po bretońsku na drugi dzień jest jeszcze lepsza niż w ten sam co ją robiłam! :) Uwielbiam do niej jeść świeże bułki :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014