Kategorie przepisów

Faszerowane udka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Skórkę z udek ściągnąć, odciąć końcówki nóg. Oddzielić mięso od kości, skórę pozostawić. Mięso zemleć w maszynce. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć /oddzielnie/ doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem. Dodać mięso mielone i z udek, wymieszać. Farszem wypełnić skórę, końcówkę podwinąć. Dokładnie opanierować w panierce i usmażyć na złoty kolor.
Ocena przepisu: 3 (11 gł.)
Wyświetlenia: 31930
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Faszerowane udka
mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlety z serem

Kotlety z serem

malg1608#

Dodane przez:

malg1608

2008-10-10
Kotlety z serem
Befsztyk z cebulką

Befsztyk z cebulką

rhelt#

Dodane przez:

rhelt

2009-01-15
Gołąbki

Gołąbki

maryal#

Dodane przez:

maryal

2008-12-26
Krokiety mięsne

Krokiety mięsne

bella#

Dodane przez:

bella

2009-01-04
Krokiety z mięsem

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane udka

!Krystian#

!Krystian

2010-09-30 04:24:02

Acha zapomniałem dodać,to mięso od kurczaka tam zostaje nie mielimy go, a do farszu używamy mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego.
!Krystian#

!Krystian

2010-09-30 04:20:22

Ja robię to w taki sposób, że zdejmuje skóre z całego kurczaka i połowa skóry zostaje przy jednym udku, a połowa przy drugim.Następnie podciągam skóre i wyciągam kość z udka i wyłamuje w stawie tą kość tak żeby mi zostało udko z mięsem w środku i bez kości, żeby skóra nie miała żadnych dziur i żeby została ta chrząstka.Farsz mięso mielone, zeszklona cebulka, podduszone wcześniej pieczarki,przyprawić pieprzem i solą.Następnie przyprawiamy udka wewnątrz i z wierzchu przyprawą do kurczaka lub majeranek + pieprz + sól + czerwona słodka papryka.Nakładamy farszu i zawijamy ścisle skóre.Kiedy pracowałem w restauracji to w tym momencie panierowali to w mące, ale nie jest to konieczne.No i teraz obsmażamy dokładnie,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem w piekarniku.Sos podprawiamy według własnego uznania.
!sliwers#

!sliwers

2009-04-30 11:47:37

heh ja tam robie to zupełnie inaczej.
nie odcinam koncówki udka bo pozniej wygląda lepiej.
a do masy mielonej z miesa dodaje tylko papryke czerowną drobno pokrojoną ,swiezy koperek, kilka jajek(surowych, zeby trzymały mase, i cos od siebie.)
pozniej wszystko zapiekam w zaprawie z czerwonej papryki, majeranku ,pieprz ,sol,ijest git
!ave#

!ave

2006-10-09 12:53:41

super robilam trzeba sie z tym pobawic ale swietne!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014