Kategorie przepisów

Faszerowany makaron

Składniki

farsz

sos

Sposób przyrządzenia

Makaron „bardzo grube rury" gotujemy i odcedzamy, gdy będzie jeszcze nie dogotowany al'dente (sprężysty).

Przyrządzamy farsz:
2 ugotowane jajka, wędlinę, usmażoną cebulę mielemy w maszynce, doprawiamy i faszerujemy „grube rury".
Układamy w żaroodpornym naczyniu.

Sporządzamy sos:
Ubijamy białko, dodajemy do niego żółtko, starty żółty ser, koncentrat pomidorowy.
Zalewamy makaron sosem i zapiekamy 15-20 min, w średnio nagrzanym piekarniku.
Ocena przepisu: 3 (5 gł.)
Wyświetlenia: 10092
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Makaron z brokułami

Makaron z brokułami

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-12-08
Makaron z warzywami

Makaron z warzywami

mala#

Dodane przez:

mala

2009-12-08
Domowy makaron czosnkowy

Domowy makaron czosnkowy

gajdanka#

Dodane przez:

gajdanka

2008-12-29
Makaron domowy czosnkowy
Bolońskie Spagetti

Bolońskie Spagetti

kiwi49#

Dodane przez:

kiwi49

2009-04-25
Moje spagetti

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowany makaron

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014