73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Filet drobiowy w paski

Składniki

Filet drobiowy w paski - jak zrobić

Szpinak odmrozić, odcisnąć wodę. Na patelni rozgrzać masło, dodać szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć 5 minut mieszając, uważać żeby się nie przypalił. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Gdy wystygnie szpinak dodać serek mascarpone, wymieszać dokładnie. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem.

Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Olej wymieszać z sokiem z cytryny z trzema szczyptami soli i pieprzu białego.

Natrzeć filet marynatą. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie filet ponacinać głęboko co 2 cm uważać, żeby nie przeciąć. W nacięcia włożyć szpinak.

Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia.
Włożyć filet do piekarnika 180 stopni.
Piec 30-35 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 294
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 35 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Filet drobiowy w paski
milutka1609

Dodane przez:

milutka1609

2017-02-28
Filet drobiowy w paski
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika

Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2017-03-31
Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Filet drobiowy w paski

2017-03-30 23:05:00

uwielbiam wszystko ze szpinakiem

2017-03-30 12:33:32

Uwielbiamy szpinak wiec danie napewno jest pyszne !

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017