Kategorie przepisów

Filet z mintaja w panierce

Opis

Prosty przepis + dobra ryba = smaczne danie :-)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zamrożone filety z mintaja pozostawić do całkowitego rozmrożenia.

Odsączyć z wody, osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika.
Skropić sokiem z cytryny. Pozostawić na chwilę.

Obtoczyć filety w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju, z obu stron, na złoty kolor.
Po wyłożeniu na talerz lekko posolić.
Ocena przepisu: 4 (11 gł.)
Wyświetlenia: 23490
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Filet z mintaja w panierce
jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-11-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mix sałat z tuńczykiem z rybnym sosem

Mix sałat z tuńczykiem z rybnym sosem

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2008-11-29
Zdrowie i piękny wygląd
Panga zatorska

Panga zatorska

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2008-12-24
Ryba z grilla

Ryba z grilla

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-10-08

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Filet z mintaja w panierce

2008-12-08 21:08:43

nastepnym razem, gdy będę przygotowywała rybę (a to już całkiem niedługo bedzie :-) napewno spróbuję tak zrobić - ciekawa jestem róznicy w smaku. Pozdrawiam.

2008-12-08 15:54:11

rybę przed smazoniem i skropieniem cytryną moczę 10 minut w mleku, ma lepszy smak

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014