Kategorie przepisów

Filet z morszczuka z warzywami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Pory oczyścić i pokroić w talarki. Filety pokroić na kawałki, oprószyć solą i mąką i podsmażyć na złoty kolor.

Na patelnię, na której smażyła się ryba dolewamy resztę oleju, dodajemy pory i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy pomidory i dusimy kilka minut. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku.

Na koniec dodajemy usmażoną rybę i dusimy na małym ogniu przez ok. 5 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 3960
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pikantna panga

Pikantna panga

lyni_de_puch#

Dodane przez:

lyni_de_puch

2009-07-08
Ryba w garniturze

Ryba w garniturze

agnieszka180#

Dodane przez:

agnieszka180

2010-01-29
ryba zapiekana w curry

ryba zapiekana w curry

pani-domu#

Dodane przez:

pani-domu

2010-01-31
Ryba po grecku

Ryba po grecku

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-06-16

Komentarze

Do przepisu na: Filet z morszczuka z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014