Kategorie przepisów

Przepis na Flaki wołowe

Składniki

Zasmażka

Flaki wołowe - jak zrobić

Flaki obgotować i odcedzić, następnie zalać zimną wodą
dodać marchew, oczko wołowe, kurę rosołową gotować ok.1,5 godz. Pół godziny przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć i pokroić w paseczki, dodać do flaków.
Marchewki pokroić w kostkę, dodać do flaków.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją chłodnym wywarem, połączyć z flakami do smaku dodać gałkę, imbir, paprykę, pieprz i sól a na końcu majeranek, zagotować.
Ocena przepisu: 3 (26 gł.)
Wyświetlenia: 59485
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Flaki wołowe
Danusia19671

Dodane przez:

Danusia19671

2008-06-29
Flaki wołowe
Danusia19671

Dodane przez:

Danusia19671

2008-10-09
Flaki wołowe
>
Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Flaki wołowe

Flaki wołowe

Dodane przez:

2008-10-03
Flaki drobiowe

Flaki drobiowe

Dodane przez:

2009-07-22
Flaczki

Flaczki

jotka

Dodane przez:

jotka

2008-09-14
Flaki cielęce - krezki

Flaki cielęce - krezki

aseret

Dodane przez:

aseret

2008-11-26
flaki cielece krezki

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Flaki wołowe

!Teresa#

!Teresa

2013-01-30 21:18:08

Jestem kucharką i ten przepis jest naprawdę bardzo dobry,polecam.
A co do komentarza pana Smakosza,to pan jako kucharz jest do (niczego).
!zuza#

!zuza

2011-11-03 16:16:13

flaki trzeba po prostu kilka razy obgotować (do eliminacji przykrego zapachu) i ja nie dodaję drobiu, poza tym przepis jest idealny
!Serena#

!Serena

2011-08-01 13:28:51

Flaki powinno sie zalać wrzatkiem a nie zimna woda. I nie trzeba dawać zasmażki w ogóle. Jak tak gotuje i sa pyszne.
!Michał#

!Michał

2011-05-26 00:54:50

nie, w/g tego przepisu nie będą jadalne, zapewne będą śmierdziały po prostu, a nie masz babci ?
!smakosz#

!smakosz

2011-04-16 00:20:01

nie wdając się w szczególy bo byłoby tego za dużo, ten przepis jest do niczego (do dupy po prostu) nikomu nie polecam przygotowania flaków w ten sposób. To jest jakiś kulinarny koszmar
!anka#

!anka

2011-03-10 16:42:21

feeee
!mariola#

!mariola

2011-02-04 09:18:03

pychotka polecam
!Marek#

!Marek

2010-01-29 12:04:41

Do flaczków zamiast tuczącej zasmażki lepiej dodać dwie zupy ogonowe. Flaczki są super pyszne. Pozdrawiam.
!Xeno#

!Xeno

2009-12-04 18:21:12

Obgotować, tzn zagotować. Polecam ze 2, 3 razy. Pozdrawiam.
!rurasek#

!rurasek

2009-11-05 18:44:53

po co sie zalewa zimna woda? i czy zasmażka musi być z masła i maki ? może jest jakaś inna?
!kinga#

!kinga

2009-11-05 02:25:41

dzis jest moj debiut w gotowaniu flakow, mam nadzieje ze beda jadalne.
!ala #

!ala

2009-10-24 11:50:40

ja pare razy gotuje flaki osobno z 6 razy .Rosól robie osobno gdy flaki sa gotowe wlewam je do rosołu dodaje przyprawy i gotuje jeszcze to wszystko 30min
!Domiś#

!Domiś

2009-10-12 19:59:44

Obgotowac to:
jak sa blanszowane, takie pokrojone w paski w foli
to nalezy zagotowac 3 razy po 15 min za kazdym razem dajac nowa wode.
Ja gotuje raz 15 min, wylewam na durszlak i do garka z powrotem, zalewam zagotowana woda z czajnika co by nie czekac za dlugo i znowu 15 min i jeszcze trzeci raz tak samo - powinny juz mniej pachniec ;)
!Maniek#

!Maniek

2009-09-15 16:49:54

"Obgotować" to nie jasna sprawa dla wszystkich.Dlatego nic złego że Aneta zadała takie pytanie. Co znaczy konkretnie obgotować? Maniek
!mikołaj#

!mikołaj

2009-07-29 16:50:52

wymiękam Pani Aneto :)
!Aneta#

!Aneta

2008-12-29 22:23:29

Co TO ZNACZY OBGOTOWAĆ FLAKI? ZAGOTOWAC JE?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015