Kategorie przepisów

Flaki po włosku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Flaki obgotować, odcedzić. Do bulionu dodać flaki gotować około50 minut. Czosnek zmiażdżyć, na patelni rozgrzać olej włożyć czosnek chwilę podsmażać. Wyjąć czosnek a na tłuszcz włożyć koncentrat, podlać odrobiną wody zagotować i dodać do flaków. Doprawić majerankiem, gałką i solą. Bułki posmarować masłem i podpiec na rumiano, bułkę położyć na talerz i zalać flakami i podawać.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1761
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Flaki po włosku
monkuz2#

Dodane przez:

monkuz2

2010-01-26

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Flaczki cielęce

Flaczki cielęce

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-02
Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-09
Flaki po polsku

Flaki po polsku

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-03-05
Flaczki wołowe na ostro

Flaczki wołowe na ostro

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-03-09

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Flaki po włosku

2010-01-28 16:27:33

Pyszne.

2010-01-23 10:39:59

Dla mnie flaki muszą mieć majeranek,dałam z przyzwyczajenia.

2010-01-22 22:24:54

jadłam włoskie flaki oni tam nie mają majeranku a to nadaje szczególny smak

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014