Kategorie przepisów

Flamandzki królik smażony

Składniki

Sposób przyrządzenia

Króliki wypatroszyć, pokroić na 4 części i włożyć na 3 dni do lodówki.
Wyjąć, osolić, popieprzyć, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Osuszone oprószyć mąką, maczać w jajku rozbitym, obtoczyć w tartej bułce.
Fryturę rozgrzać w rondlu i smażyć ćwiartki królików, aż staną się jasnobrązowe. Wyjąć na półmisek ogniotrwały, położyć na każdym krążek masła, obłożyć frytkami i wstawić na 10 minut do piekarnika.
Ocena przepisu: 4 (9 gł.)
Wyświetlenia: 4320
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Komentarze

Do przepisu na: Flamandzki królik smażony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014