Kategorie przepisów

Przepis na Galaretka z kurczaka

Opis

Kawałki kurczaka w galarecie - po prostu smaczne danie.

Składniki

Galaretka z kurczaka - jak zrobić

Udka kurczaka zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy sól, pieprz, włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, natkę pietruszki i selera. Gotujemy na małym ogniu, tak jak rosół – aby wywar był klarowny. Gdy udka będą miękkie – wyjmujemy z garnka i po wystudzeniu pozbawiamy skóry i kości – samo mięso kroimy na małe kawałki.
Wyjęte z wywaru warzywa (marchewka, pietruszka, seler) kroimy w małą kostkę (pora wyrzucamy). W zależności od tego jaka ilość wywaru nam się ugotowała, taką ilość żelatyny przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wlewamy żelatynę do gorącego wywaru. Pokrojone w kostkę mięso kurczaka i warzywa wkładamy do salaterek i zalewamy wywarem. Pozostawiamy do wystudzenia a następnie wkładamy do lodówki. Podawać skropione sokiem z cytryny.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 10425
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Galaretka z kurczaka
jotka

Dodane przez:

jotka

2008-09-27
Galaretka z kurczaka
jotka

Dodane przez:

jotka

2008-09-27
>
Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pomidory z żółtym serem

Pomidory z żółtym serem

jotka

Dodane przez:

jotka

2008-09-28
Pasta rybna

Pasta rybna

skalmierzyce

Dodane przez:

skalmierzyce

2010-08-01
Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-03

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Galaretka z kurczaka

2009-08-17 15:02:16

smaczne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015