Kategorie przepisów

Galaretka Ptasia Pianka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Każdą galaretkę rozpuścić w oddzielnym naczyniu, biorąc pół szklanki wody mniej niż podano w przepisie. Gdy zastygną dwie trzecie każdej galaretki pokroić w kostkę o boku 1 cm. Do pół szkl. wody dodać cukier i cukier waniliowy, zagotować. Do syropu dodać żelatynę namoczoną wcześniej w kilku łyżkach zimnej wody. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Dodać sok i skórkę z cytryny. Syrop odstawić do lodówki i dobrze schłodzić, uważając jednak by nie zastygł. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, wlać do śmietany zimnego syropu i miksować aż powstanie pienista masa. Dodać rodzynki, pokrojoną w kostkę galaretkę. Delikatnie wymieszać, wlać do lekko natłuszczonej tortownicy lub formy keksowej i odstawić do zastygnięcia. Odłożone galaretki rozpuścić na parze. Gdy ostygną, łyżką wylewać na pianę tak, by utworzyły kolorowa mozaikę. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ocena przepisu: 4 (77 gł.)
Wyświetlenia: 10867
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka Ptasia Pianka

!oltom#

!oltom

2010-02-26 13:49:16

super deser, dzięki za przepis
!ona#

!ona

2007-11-04 12:50:45

fuj okropne

2007-07-19 19:12:50

jest wspaniałe ,szkoda że teraz taki upał i nie można często robić ,bo się rozpuszcza pozdrawiam wszystkich
!!ania#

!!ania

2007-07-16 13:54:11

jest pyszne mówie wam:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014