Kategorie przepisów

Galaretka z golonki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować golonkę w wywarze z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim. Dzielimy golonkę na "wórki mięsne", marchewkę kroimy w półplasterki. Układamy mięso, marchewkę i plasterki pieczarek w kubeczkach po jogurtach. Pół szklanki zimnego wywaru wykorzystujemy do namoczenia żelatyny. Gdy spęcznieje, podgrzewamy i łączymy z pięcioma szklankami pozostałego wywaru. Zalewamy mięso i schładzamy. Podajemy na zimno z octem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 5411
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Galaretka z golonki
ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Klopsy mielone z pietruszką

Klopsy mielone z pietruszką

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-14
Golonka w pieczarkach

Golonka w pieczarkach

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-15
Lasagne z sosem bolognese

Lasagne z sosem bolognese

ggrosheck#

Dodane przez:

ggrosheck

2009-04-15
Lasagne z sosem bolognese
Klopsy mielone

Klopsy mielone

Elizabeth2009#

Dodane przez:

Elizabeth2009

2009-04-15

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka z golonki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014