Kategorie przepisów

Gały

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrać ziemniaki i zetrzeć na drobnej tarce. Starte ziemniaki nałożyć do bawełnianej gazy i odcisnąć. Do odciśniętych ziemniaków dodać mąkę pszenną, jajko, szczyptę soli. Formować „gały”, gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia na wierzch. Podawać z gorącym mlekiem.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5395
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Tarta fetowa wiosenna

Tarta fetowa wiosenna

agnieszqa#

Dodane przez:

agnieszqa

2006-11-01
Langosz MMowa II faza

Langosz MMowa II faza

artur#

Dodane przez:

artur

2006-06-15
Ciasto cukiniowe

Ciasto cukiniowe

Bree#

Dodane przez:

Bree

2006-08-01

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Gały

!mateczka#

!mateczka

2007-10-27 21:15:03

to jest przepis na pyzy bardzo popularne w latach stanu wojenego,bardzo pyszne polane okrasą.
!asia#

!asia

2007-10-27 18:31:21

moja babcia robi coś takiego; "gały" gotuje na mleku z kasza jaglaną i podaje na słodko, jest pyszne
!labella#

!labella

2006-08-22 15:47:10

to nie jest przepis na prawdziwe gały!!!!
moja babcia z krzesła by spadła jak by to przeczytała

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014