Kategorie przepisów

Gofry

Opis

Gofry lekkie i chrupiące...

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozgrzać gofrownicę.

Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.

Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Ocena przepisu: 4 (1765 gł.)
Wyświetlenia: 693029
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gofry
dorotus76#

Dodane przez:

dorotus76

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 337 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gofry

Gofry

agalw#

Dodane przez:

agalw

2009-01-08
Gofry
Gofry na słodko

Gofry na słodko

#

Dodane przez:

2008-11-05
Gofry holenderskie

Gofry holenderskie

marczello#

Dodane przez:

marczello

2008-11-05
Gofry piernikowe

Gofry piernikowe

!gofry piernikowe#

Dodane przez:

!gofry piernikowe

2008-12-07
Jeden wg przepisu z kuwerturą i migdałami, ale tylko jeden, bo to dla mnie za słodkie połączenie. Py...

Zobacz wszystkie (701)

Komentarze

Do przepisu na: Gofry

!bassia54r#

!bassia54r

2013-04-07 17:46:29

Zibi!Zgadzam się z Tobą ,ja mam gofrownicę 1300 V i gofry z tego przepisu wychodzą rewelacja a gofrownice o małej mocy są do niczego ,ja swoją taką oddałam znajomym ,oczywiście informując dlaczego jej nie chcę.

2013-02-28 19:15:08

rewelacyjny przepis, wreszciesz mi wyszly
!Sylwia#

!Sylwia

2012-08-01 11:01:08

Zrobilam podwójną porcje.Dodalam też trochę cukru. Mmmm.. pycha ;)
!Radek#

!Radek

2012-06-21 17:30:37

ten przepis mamy w domu [mam 15 lat] w księdze przepisów ale niestety gofrownica za 100~~ zł :( i licho się piecze tj. nagrzewa i wyłącza i wychodzą tak jakby zaklec jak się za długo podpiecze a jak za krótko to niewypieczone zabardzo ;( btw gofrownice smarować jakimiś tłuszczami przed wlaniem masy, i ile jej wlewać bo mam taką dziwną ze z 1 strony [od dołu] lux wychodzą a z góry takie ladwo zarys ze to gofer a nie jakieś coś ...

2012-06-02 21:35:06

Musze zrobic te gofry w koncu bo gofrownica stoi nieuzywana. Ciasto zrobie wg tego przepisu skoro jest polecany :)
!Zibi#

!Zibi

2012-02-21 17:00:38

Zamiast się bezsensownie męczyć z ubijaniem osobno białek wystarczy gofrownica dużej mocy. Kupujecie maszynki do gotowania ciasta i biadolicie, że gofry nie są chrupiące.

2011-11-12 21:17:55

Wow. Superowy przepis.
!Jukken#

!Jukken

2011-10-27 17:26:32

Gofry rewelacyjne!!

Jak zwykle wstałem rano, poszedłem poszukać czegoś do jedzenia i stwierdziłem, zrobię gofry... ale jak ? szybko na sieć, kilka przepisów obejrzanych, wybrałem ten przepis.

Składniki rach ciach do miski, bez białek, bo co ja będę ryzykować. Miksuję, ciasto pięknie wychodzi, "lejkie", apetyczne.

Kolejna rzecz białka. ubijam powolutku mikserem na jedynce, wkurzam się bo głodny jestem. Czas coś zjeść, wszak już 7 dochodzi. W końcu po przełączeniu miksera na 7 ubiłem białka. Mieszam z ciastem, delikatnie. Cud miód.

Gofrownica nagrzana , wlewam pierwsze. Lecę do lodówki, patrzę:
1. dżem - nie, dżemu nie chcę ...
2. śmietanka 30% hmmm ale mi się nie chce ubijać 10 min ...
3. miód ... o tak, gofry z miodem
4. konfitura malinowa - kocham moją żonę :)

Wybrałem konfiturę, wyciągnąłem gofry, rach ciach i na talerz. Konfitura na wierzch, kawa gotowa i hopla sieć pisać ten komentarz.

Naprawdę polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014