Kategorie przepisów

Przepis na Gofry

Opis

Gofry lekkie i chrupiące...

Składniki

Gofry - jak zrobić

Rozgrzać gofrownicę.

Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.

Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Ocena przepisu: 4 (1767 gł.)
Wyświetlenia: 711069
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Gofry
dorotus76#

Dodane przez:

dorotus76

2007-07-10
Gofry
dorotus76#

Dodane przez:

dorotus76

2007-07-10
Gofry
maga79#

Dodane przez:

maga79

2009-04-23
Gofry
!Magda#

Dodane przez:

!Magda

2009-04-24
Gofry w kształcie Myszki Miki (już połowa zjedzonych) :))
Gofry
marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-10-16
Gofry
teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-10-19
Gofry
Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2009-11-09
Gofry
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-01
Gofry
majkaP19#

Dodane przez:

majkaP19

2012-03-31
>
Ten przepis ma w ulubionych 337 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gofry

Gofry

agalw#

Dodane przez:

agalw

2009-01-08
Gofry
Gofry na słodko

Gofry na słodko

#

Dodane przez:

2008-11-05
Gofry holenderskie

Gofry holenderskie

marczello#

Dodane przez:

marczello

2008-11-05
Gofry piernikowe

Gofry piernikowe

!gofry piernikowe#

Dodane przez:

!gofry piernikowe

2008-12-07
Jeden wg przepisu z kuwerturą i migdałami, ale tylko jeden, bo to dla mnie za słodkie połączenie. Py...

Komentarze

Do przepisu na: Gofry

2014-12-31 12:24:58

To są najlepsze gofry jakie jadłem, już nie raz je robiłem.
!bassia54r#

!bassia54r

2013-04-07 17:46:29

Zibi!Zgadzam się z Tobą ,ja mam gofrownicę 1300 V i gofry z tego przepisu wychodzą rewelacja a gofrownice o małej mocy są do niczego ,ja swoją taką oddałam znajomym ,oczywiście informując dlaczego jej nie chcę.

2013-02-28 19:15:08

rewelacyjny przepis, wreszciesz mi wyszly
!Sylwia#

!Sylwia

2012-08-01 11:01:08

Zrobilam podwójną porcje.Dodalam też trochę cukru. Mmmm.. pycha ;)
!Radek#

!Radek

2012-06-21 17:30:37

ten przepis mamy w domu [mam 15 lat] w księdze przepisów ale niestety gofrownica za 100~~ zł :( i licho się piecze tj. nagrzewa i wyłącza i wychodzą tak jakby zaklec jak się za długo podpiecze a jak za krótko to niewypieczone zabardzo ;( btw gofrownice smarować jakimiś tłuszczami przed wlaniem masy, i ile jej wlewać bo mam taką dziwną ze z 1 strony [od dołu] lux wychodzą a z góry takie ladwo zarys ze to gofer a nie jakieś coś ...

2012-06-02 21:35:06

Musze zrobic te gofry w koncu bo gofrownica stoi nieuzywana. Ciasto zrobie wg tego przepisu skoro jest polecany :)
!Zibi#

!Zibi

2012-02-21 17:00:38

Zamiast się bezsensownie męczyć z ubijaniem osobno białek wystarczy gofrownica dużej mocy. Kupujecie maszynki do gotowania ciasta i biadolicie, że gofry nie są chrupiące.

2011-11-12 21:17:55

Wow. Superowy przepis.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015