Kategorie przepisów

Gołąbki bez zawijania

Opis

bardzo smaczne

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę (najlepiej sparzyć w wodzie). Wymieszać z mięsem mielonym, ugotowanym ryżem, jajkiem i fixem. Uformuj gołąbki. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody, dopraw solą i pieprzem, zalej gołąbki. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki wodą, aby się nie przypaliły. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Proponuję dodać jajko (w przepisie nie ma) nie będą się rozpadać.
Ocena przepisu: 3 (9 gł.)
Wyświetlenia: 8790
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gołąbki bez zawijania
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-07-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gotowana sztuka mięsa

Gotowana sztuka mięsa

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-27
Pieczony karczek

Pieczony karczek

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-28
Karczek do pieczenia w plastrach
Polędwiczki

Polędwiczki

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-07-28

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki bez zawijania

2011-05-10 19:48:23

dodam jeszcze, że ja nie dodaję żadnego fixu. czy jest on konieczny, co właściwie zawiera ten fix?

2011-05-10 19:44:48

Lubię takie gołąbki, mimo iż jak tylko mam czas wolę jednak te tradycyjne. Te jednak mają taki plus, że są o wiele szybsze do zrobienia, nie ma tej całej zabawy z liśćmi, ściąganiem i zawijaniem.

2010-07-28 21:22:49

mają zupełnie inny smak jak te swojskie

2010-07-26 13:11:00

wyglądają bardzo smacznie:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014