Kategorie przepisów

Gołąbki inaczej

Opis

Są to pyszne gołąbki z ulepszoną recepturą i innym wyglądem niż te które znamy. Bardzo łatwo i szybko się je robi. Tanie, pożywne i idealne na obiad ten codzienny jak i ten wykwintny dla gości. Polecam serdecznie i życzę smacznego.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drobno poszatkowana kapustę, mielone mięso, ryż, kaszę i podsmażoną cebulkę dokładnie wymieszać w misce. Dodać sól i pieprz. Następnie formułować ręką kotleciki i na rozgrzanej patelni lekko podsmażyć z obydwu stron. Później przekładając liśćmi z kapusty układać w garnku. Na to dodać listek laurowy, ziele angielskie i susz przyprawowy. Zalać dwiema szklankami wody i dusić na małym ogniu około godziny. Pod koniec gotowania polać koncentratem pomidorowym.
Ocena przepisu: 4 (18 gł.)
Wyświetlenia: 17346
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gołąbki inaczej
sailormooon5#

Dodane przez:

sailormooon5

2009-09-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 22 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Żeberka na ostro

Żeberka na ostro

julias#

Dodane przez:

julias

2009-06-07
Kebabki z tzatziki

Kebabki z tzatziki

dudusia#

Dodane przez:

dudusia

2007-06-03
Pizza Scarlet

Pizza Scarlet

scarlet#

Dodane przez:

scarlet

2010-01-28
Nakładanie składników pizzy na ciasto

Zobacz wszystkie (10)

Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki inaczej

2009-11-21 16:25:05

Zrobiłam te gołabki i są naprawdę pyszne.

2009-09-11 08:03:01

Mam podobny przepis tylko do ryżu, kaszy, mięsa, kapusty ... dodaje się jeszcze kasze gryczaną, jęczmienną i całość zalewa się nie woda tylko przygotowanym bulionem.
!Ewcia#

!Ewcia

2009-04-01 13:31:25

A ja je właśnie robię je na obiadek pierwszy raz.Mam nadzieję,że danie się uda.
!Z.#

!Z.

2009-01-28 14:47:26

Nic sie nie rozleci, z umiarem:D

2008-04-21 12:30:40

nie rozlecą się, gdy się nie doda jajka?

2008-03-03 10:25:04

Ja znam to pod nazwą ROZTRZSKANE GOŁĄBKI :)
!Asia#

!Asia

2007-11-30 12:43:36

Super gołąbki!! Bardzo smaczne i mniej z nimi roboty niż z "tradycyjnymi". Moja rodzina pokochała ten smakołyk i gości u nas w domu co tydzień. Polecam!
!jay#

!jay

2007-09-05 15:35:56

potwierdzam. Bardzo smaczne ;-)
U nas nazywa się to to "JEŻYKI" i regularnie pojawia się na stole obiadowym :-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014